Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris gefrustreerd over incident met Sainz: "Ferrari profiteerde er van"

Lando Norris liep bij de start van de Grand Prix van Brazilië een lekke band op in gevecht met Carlos Sainz. Volgens de Brit verloor Ferrari door het incident minder dan McLaren.

Eén punt is alles wat Lando Norris meeneemt uit Brazilië. De Brit raakte meteen na de start in gevecht met Carlos Sainz en liep daarmee een lekke band op. Norris legt de schuld niet perse bij de Ferrari-coureur, maar legt in gesprek met onder andere RacingNews365 wel uit dat hij zelf 'niet echt' iets anders had kunnen doen. "Ik bedoel, ik moest wel naar links sturen om de bocht te halen. En de gast die aan de binnenkant zit weet dat ook, dus je moet elkaar respecteren. Als ik een beetje aan de rechterkant zit, dan kom ik natuurlijk op een gegeven moment weer naar links."

Ferrari profiteerde meer van aanvaring

"Natuurlijk profiteerden zij er meer van dan wij, op de lange termijn. Ik weet niet wat ik anders had kunnen doen", voegt Norris toe. De McLaren-coureur had een goede start en reed naast Sainz op de eerste bocht af. "Er was een gat aan de rechterkant en daar dook ik in. Ik had een betere start, echt een veel betere start." "Ik kan ook niet de hele tijd in mijn spiegels blijven kijken. Ik kan ook niet van bovenaf zien waar ik ben, dus ik heb mijn auto zo goed mogelijk gepositioneerd. Ik wil niet crashen, dus ik dacht dat ik genoeg ruimte zou hebben, maar het was niet genoeg", zegt de Brit. Hij verwacht dat hij zonder de aanvaring met Sainz meer punten had kunnen pakken. "Het is frustrerend omdat ik een punt scoorde maar veel meer punten had kunnen scoren. Ferrari was waarschijnlijk nog steeds sneller, maar ik zou na de start voor hen hebben gereden. Ik denk dat ze er behoorlijk voor hadden moeten vechten om mij in te halen", aldus Norris.

Spannende strijd tussen Ferrari en McLaren

De McLaren-coureur vindt dat zijn auto 'nog steeds een goed tempo' had in Sao Paulo. De Brit scoort voor de tweede race op rij maar één punt en daardoor loopt Ferrari behoorlijk uit in het kampioenschap bij de constructeurs. Het Italiaanse team staat nu 31,5 punten voor op McLaren. Norris benadrukt dat hij niet meer had kunnen doen, maar baalt daardoor wel nog meer dat hij maar één punt wist te behalen. "Ja het is beter dan niets, dus misschien telt het aan het einde van het seizoen, misschien ook niet. Maar we hebben ons best gedaan."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi