Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris heeft bemoedigende boodschap voor concurrentie

Lando Norris sloot de vrijdag in Singapore als snelste man af, al was het verschil met Charles Leclerc minimaal. De Brit is zeer tevreden met de twee trainingen, maar denkt niet dat er nog heel veel meer in de McLaren zit.

Norris Friday Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een tweede en de eerste tijd voor Lando Norris in Singapore, je kunt een slechtere vrijdag hebben. De Brit is dan ook tevreden met wat hij heeft laten zien op het Marina Bay Street Circuit. "De pace is goed en ik voel me goed. Het was ook een mooie ronde. Ik denk dat we doen wat we verwachten, door vooraan mee te kunnen doen met Ferrari", zo begint Norris zijn verhaal tegenover F1TV.

"Het was dus een hele mooie ronde, maar Charles zit er maar net achter. Ik hoopte eerlijk gezegd op een veel groter gat dan dat ik had. Het betekent dat Ferrari heel, heel snel is. Maar tot nu toe gaat het goed." Het leek erop dat Norris en McLaren er vanaf de start meteen goed bij zaten. Hoe kijkt de Brit daar zelf tegenaan? "Mijn eerste opmerking naar het team was: 'het voelde gewoon meteen goed'. En om eerlijk te zijn denk ik dat we daar altijd vrij goed in zijn. Ik denk dat het een van onze sterke punten is om ergens aan te komen en goed te presteren, maar dan hebben we de neiging om niet zoveel vooruitgang te boeken als sommige andere teams."

Norris vervolgt: "We zullen het dus zien. Het wordt spannend, maar ik denk dat we er goed voor staan. Maar ik heb eerlijk gezegd het gevoel dat we niet veel kunnen veranderen, maar ik probeer het gewoon een beetje te perfectioneren, door een paar kleine dingen glad te strijken en het iets sneller te laten gaan. Dat is alles wat we kunnen doen."

Hoe kijkt Norris naar het verschil met Leclerc? "Charles is erg goed op stratencircuits. Dat hebben we in Bakoe gezien, net als in Monaco. Ik ben er zeker van dat hij waarschijnlijk vrij tevreden is met zijn ronde. Als hij niet tevreden was met zijn ronde, maak ik me best zorgen om de zaterdag. Het was een mooie ronde voor mij, waar eerlijk gezegd niet veel meer in zat." 

"Ik heb het gevoel dat ik veel uit de vrijdag heb gehaald. Normaal gesproken heb ik het liever niet zo goed op de vrijdag en dan heb ik altijd wat extra's voor de zaterdag. Het is dus een goede start. Ik denk dat we er goed voor staan en als we dat vol kunnen houden, dan ben ik blij", zo sluit Norris af.

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore