Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris heeft geen spijt van 'vroege' contractverlenging: "McLaren kan een topteam zijn"

Lando Norris tekende eerder dit jaar een meerjarig McLaren-contract, voordat het nieuws naar buiten kwam dat Lewis Hamilton in 2025 naar Ferrari overstapt. Norris laat nu weten dat hij absoluut geen spijt heeft van zijn besluit, ondanks dat er in 2025 een stoeltje bij Mercedes vrijkomt.

XPB 1260482 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris kondigde in de laatste week van januari aan dat hij zijn contract voor meerdere jaren heeft verlengd bij McLaren. Zijn huidige contract zou eind 2025 aflopen. Een aantal dagen na zijn bekendmaking kwam echter de transfer-deal van de eeuw aan het licht: Lewis Hamilton stapt in 2025 over naar Ferrari.

Hierdoor komt er in 2025 een belangrijk stoeltje vrij, namelijk de positie naast George Russell in de Mercedes. Als Norris had gewacht met zijn contractverlenging, kon hij zich nu bij de lijst met geïnteresseerden voegen voor het Mercedes-stoeltje in 2025.

Ondanks deze mogelijk gemiste kans blijft de Brit loyaal aan McLaren. Wanneer hem gevraagd wordt of hij spijt heeft van zijn vroege verlenging, is hij duidelijk: "Nee, nee. Ik ben heel blij."

Norris benadrukt tegenover onder meer RacingNews365 dat hij de mogelijkheid had om de verlenging uit te stellen, maar dat niet heeft gedaan. "Ik had kunnen wachten, dus ik had een keuze."

Een duidelijk doel

De McLaren-coureur heeft goed nagedacht over alle mogelijke scenario's. "Ik wist dat er kansen op mijn pad zouden komen, en welke kansen ik vorig jaar en begin dit jaar had. Ook wist ik wat er de komende jaren had kunnen gebeuren. Dus ik heb op geen enkele manier spijt", zo gaat hij verder. "Ik heb vertrouwen in mijn team en wat we hebben bereikt. Ik heb vertrouwen in wat we in de toekomst kunnen bereiken en ik ben erg blij met waar ik zit."

"Natuurlijk zou ik gelukkiger kunnen zijn als we meer van onze doelen zouden bereiken, die we volgens mij allemaal willen bereiken. Maar het belangrijkste is dat ik geniet van mijn tijd met de jongens en met wie ik ben. En voor mij is dat altijd een groot deel van mijn leven: ik wil genieten van waar ik ben, en dat ben ik aan het doen."

Het doel is dan ook duidelijk: een topteam zijn. "Dat is denk ik een belangrijk onderdeel. Het proberen te verbeteren als een team. Het team kennende, denk ik dat iedereen in staat is om het doel te bereiken om een topteam in de Formule 1 te zijn", zo sluit de McLaren-coureur af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China