Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris hekelt verkeerde keuzes: "We gooien het daar gewoon weg!"

Lando Norris reed lange tijd aan de leiding tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië, maar moest toch de zege aan Lewis Hamilton laten. De McLaren-coureur is niet voor het eerst gefrustreerd.

Norris race Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Groot-Brittannië draaide uit op een spektakelstuk, mede door de regen. Strategische keuzes waren cruciaal en juist op dat vlak zakte McLaren door het ijs. Lando Norris en Oscar Piastri leidden in de regen de race, maar kwamen tweemaal te laat naar binnen en zagen zo een zege door hun vingers glippen. Norris moest het met de derde plaats doen en uit zijn frustraties tijdens de persconferentie.

"Ik heb de laatste tijd te vaak gehoord dat we de zege hebben weggegooid, dus ik haat het om dat opnieuw te moeten zeggen", vertelt Norris tegenover onder meer RacingNews365. "Het ging hartstikke goed, maar we gooien het gewoon weg bij de laatste stop. We komen een ronde te laat naar binnen, al denk ik niet dat het hét perfecte rondje was. Zelfs als ik in het perfecte rondje mijn stop had gemaakt, was de keuze voor de softs verkeerd. Ik denk dat Lewis Hamilton sowieso had gewonnen."

En dat zorgt voor veel teleurstelling bij Norris, die maar wat graag zijn thuisrace had willen winnen. "Twee keuzes van onze kant bepalen alles in deze race. Dat is teleurstellend, zeker op dit circuit."

Wat gaat Norris tot slot in de nabespreking met zijn engineer doornemen? "Ik heb nog niet nagedacht over wat ik ga zeggen..."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership