Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris hield vertrouwen in verslaan Red Bull: "Als je Verstappen nog ziet, is er hoop!"

Lando Norris heeft zijn eerste overwinning eindelijk binnen, maar het duurde even voordat de McLaren-coureur echt besefte dat het in Miami al mogelijk zou zijn. Maar naarmate de race vorderde wist hij het echter zeker: het kon haast niet meer misgaan.

Norris Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris is al langere tijd een vaste waarde binnen de wereld van de Formule 1. Hij stond al vaker op het podium, maar die felbegeerde overwinning ontbrak nog op zijn lijstje. Tijdens de sprintrace lag hij al na de eerste bocht uit de race, maar uiteindelijk kwam de beloning van Norris er tijdens de Grand Prix na een sterke race van de McLaren-coureur.

De Brit kreeg tijdens tijdens de persconferentie na afloop van de race de vraag of hij hoop hield op een goed resultaat, nadat hij op de zesde plek lag na de eerste ronde. "Nee, dat vuur doofde al best snel! Toen ik Sergio (Perez, red.) ineens aan de binnenkant zag in bocht 1 kreeg ik wel flashbacks, maar ik dacht uiteindelijk gewoon: 'oké, laten we nu eerst maar eens proberen bocht 1 door te komen'", zo vertelt Norris tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik deed het dus wel rustig aan, want ik wist dat onze snelheid goed was en dat het allemaal nog wel even zou duren. Ik zat mijn hele eerste stint achter Sergio, maar aan het einde van die stint was ik de snelste coureur van de grid", zo legt de racewinnaar verder uit.

Verstappen als richtpunt

Volgens Norris speelde een andere factor een grote rol in het vergroten van zijn zelfvertrouwen. "Ik kon Max nog gewoon zien. Als je Max nog ziet, weet je dat er nog hoop is, want het gebeurt niet vaak dat je hem op de baan nog voor je ziet. Ik wist eigenlijk de hele tijd al wel, zelfs toen ik nog op de zesde plek reed, dat er zeker mogelijkheden zouden komen, ongeacht of dat door een safety car of door mijn eigen geluk zou komen."

Toen Norris merkte dat hij richting het einde van zijn eerste stint verrassend snel was, veranderde uiteindelijk ook zijn mindset. "Ik hield me echt gedeisd en bleef gewoon rustig pushen, want alle coureurs voor me maakten pitstops en ik kon daardoor alle snelheid die ik nog ter beschikking had benutten. Ik had echt nog veel snelheid over en mijn banden hielden het verder heel lang vol en dat veranderde al snel in een flinke dosis geluk.

Norris vervolgt: "Soms heb je dat ook wel nodig en moeten dingen gewoon jouw kant op vallen. Dat had ik tijdens de race, want na de safety car kon ik pushen en liep alles op rolletjes."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"