Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris: "Ik heb nog veel te leren voor de start van het F1-seizoen"

Lando Norris maakt in 2019 zijn Formule 1-debuut voor het team van McLaren. De lieveling van teambaas Zak Brown wacht een drukke winter ter voorbereiding op zijn debuut.

In maart is Lando Norris nog altijd pas 19 jaar en zijn carrière gaat als een speer. In rap tempo doorliep hij alle opleidingsklassen in aanloop richting de Formule 1. Nu is het tijd om goed voorbereid aan de start te verschijnen in Melbourne. "Er komt veel bij kijken. Veel dingen heb ik nog nooit eerder gedaan en daarom is het zaak me goed voor te bereiden. Basis daarvoor vormen de testdagen alvorens ik aan de start verschijn van de eerste race."

"Het wordt een drukke winter, maar het team zal me goed begeleiden. Ik heb nog genoeg te leren, maar ik zal er alles aan doen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op mijn debuut", blikt de McLaren-coureur vooruit. In 2018 kon Norris over de schouder van Fernando Alonso meekijken. Het jonge talent was aanwezig tijdens de Formule 1-weekenden en stak zo veel op van de oude meester. "Het is niet een specifiek ding dat ik geleerd heb, het zijn veel kleine dingen. Belangrijkste wat Fernando me op het hart drukte is dat ik moet genieten." "Hij heeft me laten zien dat je hard moet werken, maar ook moet genieten van de Formule 1. In de F1 ligt de werkdruk op een aanzienlijk hoger niveau dan in andere klassen." Norris is een van de vier rookies in 2019. De andere zijn George Russell (Williams), Alexander Albon (Toro Rosso) en Antonio Giovinazzi (Sauber). Robert Kubica (Williams) keert na acht seizoenen afwezigheid terug in de Formule 1.

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024