Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris: "Ik moet snel zijn en geen grove fouten maken"

Lando Norris is straks in Australië tijdens de openingsrace van het nieuwe Formule 1-seizoen één van de debutanten, maar wil er vanaf de eerste race al direct staan.

Samen met Carlos Sainz vormt hij het rijdersduo van McLaren en ondanks dat de Spanjaard inmiddels kan teren op vier jaar ervaring in de Formule 1, is Norris van plan om Sainz te verslaan.

"Dat wordt toch ook gewoon van mij verwacht? Wat het uiteindelijke resultaat is wat betreft de klassering en de punten, dat is lastig in te schatten. Het doel is voor mij vrij duidelijk, namelijk constant snel zijn en geen grote fouten maken. Voor mij staat het voorop dat ik een goed seizoen beleef waardoor ik zelfvertrouwen op doe voor de toekomst", aldus Norris in gesprek met Auto Motor und Sport . De nummer twee van het Formule 2-kampioenschap van 2018 is in ieder geval niet bang dat hem hetzelfde lot treft als zijn voorganger Stoffel Vandoorne. "Het is voor mij lastig om te zeggen waar het bij hem aan lag en of hij het maximale eruit heeft kunnen halen. Ik focus mij vooral op mijn eigen. Als Carlos mij in de eerste race verslaat, dan ga ik vervolgens nauwkeurig analyseren waar hij sterker was. Ik heb een heel jaar om te leren en mij waar nodig aan te passen. Ik maak me op het moment geen zorgen, omdat ik verwacht dat ik vanaf het begin er direct goed bij zal zitten."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden