Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lando Norris

Norris: “Ik werd ingezet om Sainz meer punten te bezorgen”

Tijdens zijn eerste Formule 1-race in Monaco viel Lando Norris nét buiten de punten op de elfde positie. Naar eigen zeggen droeg hij echter wel bij aan de knappe zesde plek van zijn teamgenoot.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Met een twaalfde startpositie begon Lando Norris zijn eerste raceweekend als Formule 1-coureur in Monaco zeker niet slecht, ook al stond zijn meer ervaren teamgenoot Carlos Sainz drie plekken voor hem. In gesprek met onder andere RacingNews365 blikt de jonge Engelsman terug op zijn race.

"De race had ik op zijn best als tiende kunnen eindigen, maar zeker niet hoger. Daarom besloten we om ons best te doen om Carlos aan meer punten te helpen. Dat was mijn taak deze race, het beste eruit zien te slepen voor het team."

Om tijdens zijn eerste race op dit stratencircuit voor een meer aanvallende aanpak te kiezen, leek echter geen optie voor Norris: "Er waren coureurs die wél voor de aanval kozen, maar die vervolgens achter mij finishten. Het is hier een kwestie van risico's nemen of beloond worden geduld, ik koos voor het laatste. Dit betaalde zich niet bijster goed uit, maar dat had meer risico's nemen ook niet gedaan. Ik had de snelheid gewoon niet."

De McLaren-coureur geeft dan ook toe dat hij als rijdende blokkade gebruikt werd om een aantal rijders van zijn teamgenoot af te houden, zodat deze meer punten in de wacht kon slepen: "In principe was ik een rijdende chicane, maar ik werd niet opgeofferd, ik kon nog steeds mijn eigen race rijden. Meer dan dit konden we toch niet doen, ik denk dat beide Toro Rosso’s sneller waren dan Carlos en ik. Hij leverde goed werk door voor hen te finishen."

0 reacties