Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris in extase: "Mijn beste podiumfinish tot nu toe"

Lando Norris sprokkelde in zijn Formule 1-carrière tot op heden zeven podiums bij elkaar. Eéntje heeft een gouden randje volgens de Brit: zijn tweede plaats op het circuit van Silverstone van afgelopen weekend.

Lando norris mclaren silverstone oscar piastri f1 racingnews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Deze podiumplaats is het meest opwindend", zegt de McLaren-coureur tegenover onder andere RacingNews365 na afloop van de Britse Grand Prix. "Ik denk dat je eerste podium in de Formule 1 altijd heel speciaal is. Dat moment blijft je altijd bij. Ook al geldt dat misschien niet als je er zo veel hebt als hen", waarmee Norris verwijst naar Max Verstappen en Lewis Hamilton. "Ik ben echter nog steeds in de fase waarin alles van enorme waarde is. Zeker mijn eerste podium in mijn thuisrace is erg bijzonder."

"Het zien van alle fans en het horen van hun gejuich tezamen met ons complete team wat aanwezig was onder het podium deed me denken aan 2007/2008. In die periode startte ik met het kijken van Formule 1 en toen stonden Lewis en Fernando hier. Nu is het mijn tijd. Het is best wel stressvol om in deze positie te verkeren, zeker op een dag als vandaag. Dat maakt me juist héél erg trots."

"Mijn goede start redde met een beetje"

Hoewel Norris grotendeels tweede reed tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië, mocht hij na twee jaar (Rusland 2021) ook even ervaren hoe het was om een race te leiden. De McLaren-coureur kende een betere start en reed de eerste paar ronden aan kop. "Mijn goede start redde me een beetje. Je weet nooit wat er gebeurt als je midden in de chaos zit in bocht drie en vier. Ik kreeg het voor elkaar om flink te pushen tijdens de eerste paar rondes en dat was exact wat we wilden. We bleven uit de problemen en hadden een erg goede eerste stint. We wisten een gaatje te trekken naar de rest en konden Max zelfs een tijdje bijhouden. Helaas niet zo goed als ik zou willen."

Op een roze wolk

Op de vraag hoe het voelde om aan de leiding te rijden, antwoordt Norris: "Mijn hart ging wat meer tekeer dan normaal en ik keek meerdere malen naar het publiek. Het team heeft geweldig werk verricht door de auto te verbeteren. De laatste weekenden waren we écht goed en ik ben enorm blij voor hen."

Ook interessant:

Red Bull zonder Verstappen bij lange na niet zo dominant

De F1 GP van Groot-Brittannië was een prooi voor Verstappen, maar eigenlijk ook voor McLaren. Is dat team terug? En hoe beoordelen Coronel, Dimmers en Mosterdijk het optreden van de Red Bull-coureurs die toch al onder het vergrootglas lagen?

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024