Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris in zevende hemel na dominante zege: "Leek wel alsof ik vloog!"

Lando Norris kwam, na een ontzettend dominante race in Singapore, als winnaar over de eindstreep op het Marina Bay Street Circuit. De McLaren-coureur heeft goede zaken gedaan en is daar logischerwijs dolblij mee.

Norris Singapore race 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris is er eindelijk in geslaagd zijn poleposition te verzilveren en dat deed hij ook nog eens met een ontzettend dominant optreden op het Marina Bay Street Circuit. Hij wist Max Verstappen achter zich te houden bij de start en wist in de ronden die volgden zijn voorsprong flink uit te breiden, om vervolgens niet meer in gevaar te komen tijdens de race. Met dit mooie resultaat heeft hij de voorsprong van Verstappen in het rijderskampioenschap ook terug weten te brengen tot 52 punten, wat ongetwijfeld goed voelt voor de Brit. 

De McLaren-coureur was na de race logischerwijs moe wegens de warme omstandigheden in Singapore, maar klonk toch dolblij met deze prachtige overwinning. "Het was een fantastische race. Het was soms wel spannend want ik maakte hier en daar wel wat kleine foutjes, maar ik had alles wel onder controle. De auto was echt fantastisch en ik kon goed pushen. Het leek zelfs alsof ik vloog! Dat kon ik aan het einde ook laten zien, dus dat was mooi."

Toch ging het allemaal niet van een leien dakje voor Norris. "Het was wel echt een zware race. Ik ben nu ook nog een beetje buiten adem merk ik, maar het was wel echt leuk. Die foutjes kwamen niet eens voort uit te hard pushen, maar misschien eerder uit te relaxed rondrijden. Ik denk dat het een combinatie was, maar het was hoe dan ook lastig. Je weet dat het hier in Singapore altijd lastig is, want het is hier ook makkelijk om je banden te blokkeren. Dat deed ik bijvoorbeeld ook een keer."

"Ik besloot uiteindelijk echter toch om te pushen. Winnen met een voorsprong van een seconde is niet goed genoeg, ik wil echt winnen met een zo groot mogelijke voorsprong. Het was wel heel leuk dat ik dat ook echt kon en zo het maximale aantal punten binnen kon halen. Het is ook leuk dat Oscar (Piastri, red.) mee het podium op mag, want hij heeft het ook super gedaan. Het was gewoon een hele goede dag voor het team. Ik had het misschien iets rustiger aan kunnen doen, maar het is allemaal goed gekomen."  

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na eenzame race Verstappen en dominante zege Norris