Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris is een potentiële wereldkampioen, maar: "Hij heeft pech met Verstappen"

Lando Norris is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de beste Formule 1-coureurs, maar wordt niet altijd in het rijtje van kanshebbers genoemd. Hoe komt dat toch? Tom Coronel en Ruud Dimmers legden de vinger op de zere plek tijdens de liveopname van de RN365 Formule 1-podcast.

Norris Las vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Niemand twijfelt eraan dat Lando Norris een geweldige coureur is die heel wat zeges kan gaan boeken. Toch wordt de Brit niet altijd automatisch bij het rijtje kanshebbers genoemd. Norris maakte regelmatig foutjes in de kwalificatie, maar volgens Tom Coronel is dat niet de reden waarom Norris deze status heeft. De autocoureur reageert op een vraag vanuit het publiek tijdens de liveopname van de RN365 Formule 1-podcast bij Racesquare Utrecht.

"Ik denk dat het komt omdat hij nog niet zijn eerste race heeft gewonnen", stelt Coronel. "Het heeft daar mee te maken, dat hij niet top of mind zit. Op het moment dat je één keer hebt gewonnen, kom je in een flow terecht en hoor je bij de winnaars. Dat is dus wel de reden waarom jij het je afvraagt."

Ruud Dimmers waagt het te betwijfelen. "George Russell heeft ook een keer gewonnen en die staat nu toch ook niet ergens met stip in de top drie. Bij Norris is het een beetje zo van: Oscar Piastri kwam heel snel. Toen was het in een keer zo dat Piastri er een aantal keer voor stond in de kwalificatie. En Norris heeft er een beetje het mentale aspect bij hangen."

"Norris heeft wel de pech dat hij Verstappen voor zich moet dulden"

"Is Norris sterk genoeg voor de wereldtitel", vraagt Dimmers zich hardop af? "Ik denk dat hij het inmiddels wel kan. Hij heeft wel de pech dat hij Max Verstappen voor zich moet dulden, natuurlijk."

Maar wordt Norris of Piastri eerder wereldkampioen? Coronel is stellig. "Dat is Norris, kijk maar naar zijn snelheid in de race. Daar zie je dat Piastri gewoon nog tekort komt. Dat is toch het spelen met je banden, het in leven houden van je rubber. Dat is toch een speciale gave, dat je net niet de band de stress geeft, dat je net niet de band over de klif jaagt. Norris heeft dat beter onder controle en dat is echt wel ervaring."

Dimmers vraagt aan Coronel hoe lang Piastri nodig heeft om de benodigde ervaring op te doen. "Twee jaar. Dan zal het om het even zijn, denk ik."

Staan Norris en Piastri volgend jaar in de top vijf van de WK-stand? "Zou wel moeten. Als je ziet wat ze dit jaar gedaan hebben. Maar het is ook afhankelijk van wat Sergio Perez natuurlijk doet en hoe oppermachtig de Red Bull is. Wij denken allebei dat de Red Bull nog een klap beter is", sluit Dimmers af.

Beluister hieronder de volledige livepodcast!

Ook interessant:

Op 13 december 2023 was het zover: de eerste livepodcast van RacingNews365 bij Racesquare in Utrecht! Het briljante seizoen van Max Verstappen, de zegedroogte van Lando Norris én prangende vragen van de fans: het kwam allemaal voorbij! Een ding is zeker: Verstappen kroonde zich tot levende legende!

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Vasseur Ferrari van een andere planeet tijdens de testdagen