Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris kan geluk niet op: "Dit is een droom die uitkomt"

Het felbegeerde tweede zitje bij McLaren voor het Formule 1-seizoen 2019 is officieel vergeven: Lando Norris, de 18-jarige Formule 2-coureur, zal volgend seizoen zijn debuut mogen maken voor het legendarische team dat gevestigd is in het Britse Woking. De jongeling kon zijn geluk amper onder woorden brengen: het is de afgelopen jaren héél erg snel gegaan met Norris.

"Dit is een droom die uitkomt", stamelt Norris in een eerste reactie. De jonge Brit zal op 17 maart 2019 zijn Formule 1-debuut mogen maken op het Albert Park Street Circuit in Melbourne, Australië.

"Ik maak al een tijdje deel uit van het team van McLaren, maar toch is dit een heel speciaal moment. Ik kon slechts hopen dat deze droom ooit uit zou komen. Ik wil het hele team bedanken voor deze mogelijkheid, voor het geloof wat zij in mij hebben. Ik ben ontzettend dankbaar voor wat McLaren tot dusver al voor me geeft gedaan." De bedoeling is wel dat Norris een gooi naar het Formule 2-kampioenschap gaat doen. De jongeling staat met nog twee raceweekends te gaan tweede, Mercedes-protégé George Russell bezet de leiding in de titelstrijd. "Ik wil kampioen worden voor ik overstap naar de Formule 1. Dat zal niet eenvoudig worden, maar ik ga mijn stinkende best doen in de laatste twee raceweekends van 2018. Ook zal ik me veel bij McLaren vertonen, om zoveel mogelijk informatie in te winnen. Ik wil mezelf zo goed als mogelijk voorbereiden op mijn F1-debuut." Teambaas Zak Brown is in zijn nopjes met de aanstelling van zijn protégé, die naast de in een eerder stadium bevestigde Carlos Sainz plaats mag nemen bij McLaren. "Met Lando en Carlos hebben we een indrukwekkend rijdersduo. Twee jongens die, ondanks hun jonge leeftijd, al waardevolle ervaring op hebben gedaan. Ze kunnen McLaren voorwaarts brengen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"