Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris baalt na fout in kwalificatie: "Had op P2 kunnen staan"

Lando Norris mag vanaf plaats zeven aan de Grand Prix van Bahrein beginnen. Toch is de Brit wederom gefrustreerd na een kwalificatie. Waarom? Omdat hij wéér een foutje maakte in zijn laatste run in Q3.

Norris Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts/RacingNews365

Lando Norris en Oscar Piastri werkten een redelijke kwalificatie af in Bahrein. Zo goed als Red Bull, Ferrari en Mercedes was het niet, maar met twee plaatsen in Q3 kan het team uit Woking een beetje tevreden zijn. Norris gaf immers voor het Grand Prix-weekend al aan dat het Bahrain International Circuit niet zo goed bij de karakteristieken van de MCL38 past. Toch spreekt de Brit heel andere taal na de kwalificatie. Een foutje gooide roet in het eten, een probleem waar Norris vorig jaar ook vaak last van had. Er zat dus meer in.

"Het was lastig", vertelt Norris tegen onder meer RacingNews365. "Misschien hebben meer coureurs foutjes gemaakt in Q3, ook omdat de wind van richting veranderde. Een kleine verandering kan een groot verschil maken als je tot de limiet pusht en dat gebeurde bij mij. Er is wel veel potentieel. Ik voelde me de gehele kwalificatie goed in de auto en kon sterke ronden rijden. De laatste was mijn slechtste, maar het potentieel was er en dat is fijn."

Tweede plek was mogelijk

De Brit baalt van het foutje in Q3. "Je wilt deze fouten niet maken, ongeacht of de wind verandert. Je wil de ronden aan elkaar knopen en de beste neerzetten in Q3. Dat kregen wij deze keer niet voor elkaar, maar dat gold dus ook voor andere coureurs. Als ik een redelijke ronde had gereden zonder het foutje, had ik op P2 of P3 kunnen staan. Het is zeer positief dat we weten wat we hebben en waar we nog in willen verbeteren."

Norris heeft namelijk ook al de pijnpunten van McLaren gezien. "Zodra de omstandigheden warmer zijn en we meer brandstof in de auto hebben, worstelen we iets meer. Daarom voelden we ons niet altijd optimaal tijdens de wintertests. We werden beter en beter wanneer het rustiger werd in de avond. Ik wil daaraan werken qua upgrades, want we staan zeer dichtbij en weten dat we nog veel kunnen verbeteren. Andere teams zijn daar nu beter in, al weten we ook dat wij goed zijn in bepaalde gebieden."

Wat verwacht Norris dan van de race in Bahrein? "Het was voor mij niet mogelijk om met veel brandstof te rijden tijdens de wintertests, dus ik moet het onderweg een beetje uitvinden. Maar onze snelheid was redelijk in de vrije trainingen. Het zat duidelijk dicht bij elkaar tussen verschillende teams. Je weet dat Ferrari er voor gaat in de openingsfase. Verder heb je Mercedes, Aston Martin, Oscar en ik, dus verschillende teams gaan om goede posities vechten. Hopelijk komen wij bovendrijven."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden