Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris kon Verstappen pakken: "Een of twee rondjes waren genoeg"

Lando Norris kwam aan het einde van de Grand Prix van Emilia-Romagna heel dichtbij de overwinning, maar moest toch zijn meerdere erkennen in Max Verstappen. Norris reageert.

Norris Imola Quali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris kende een zeer sterke race in Imola. Hij lag bijna de hele race op de tweede plek en wist in de slotfase nog heel dichtbij zijn tweede overwinning in de Formule 1 te komen. Max Verstappen bleek echter te sterk en Norris moest zich tevreden stellen met de tweede plek met slechts zeven tienden achterstand op Verstappen.

Als Norris de vraag krijgt of hij Verstappen had kunnen verslaan met een paar rondjes extra, weet hij het antwoord wel. "Het doet me pijn om te zeggen, maar met een of twee rondjes meer had ik hem gepakt, denk ik. Het is zonde, ik vocht er hard voor tot de allerlaatste ronde. Ik verloor alleen een beetje te veel tijd op Max in het begin. Hij was duidelijk beter in de eerste stint en in de tweede waren wij sterker. Het was een zwaar begin en een veel beter tweede deel. Een of twee rondjes extra waren heel mooi geweest, maar dat was niet het geval vandaag."

"Ik denk dat we nu kunnen zeggen dat we op hetzelfde niveau als Ferrari en Red Bull zitten. Daar moeten we aan wennen. Het team doet geweldig werk en we doen het zelf goed. Het is business as usual en we moeten ons focussen om hetzelfde te blijven doen. We vechten nu voor de eerste en tweede plek. Het is nog steeds verrassing om te zeggen dat het frustrerend is om niet te winnen. Maar na het laatste weekend en de verbeteringen aan de auto is dat wat we moeten verwachten", zo sluit Norris af.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen