Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lando Norris

Norris kreeg mentale tik na straatroof: "Heb wel eens beter in mijn vel gezeten"

Lando Norris kende een tegenvallende voorbereiding voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Hij werd afgelopen zondag namelijk op straat beroofd. De beroving heeft zijn sporen nagelaten in het hoofd van de jonge Brit.

Norris Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Sinds hij in de Formule 1 aanwezig is, is Lando Norris een voorvechter van mentale gezondheid. De Brit kreeg zelf een mentale tik te verwerken toen hij afgelopen zondag het slachtoffer werd van een straatroof toen hij na de EK-finale in Londen terug naar zijn auto liep.

Fysiek liep hij geen kleerscheuren op, maar mentaal is de McLaren-coureur wel gehavend. Dat geeft hij in gesprek met Sky Sports toe aan de vooravond van het Britse Grand Prix-weekend. "Ik heb me al eens beter gevoeld", zo begint hij zijn verhaal. "Ik ben niet in perfecte conditie, daar ga ik niet over liegen."

"Mentaal gezien heb ik wat werk aan de winkel", vervolgt de 21-jarige Brit. "Ik praat daar natuurlijk veel over, over mijn mentale gezondheid. Het is heel belangrijk om mentaal sterk te zijn. Ik heb niet heel lekker geslapen de afgelopen dagen, dus ik voel me niet ideaal, het doet een beetje pijn."

Toch heeft Norris vertrouwen in een goed verloop van het raceweekend. "Ik blijf er aan werken. Ik zorg ervoor dat ik me beter ga voelen. Ik voel me verder in topvorm. Nog steeds heb ik het gevoel dat ik me kan focussen op mijn werk, dus dat is het belangrijkste", aldus de coureur, die steun vindt in het feit dat hij dit weekend voor eigen publiek mag racen.

"Het is mooi dat ik nu naar Silverstone kan komen, me op iets anders kan focussen en de aandacht af kan leiden van de gebeurtenissen. Ik ben er zeker van dat ik me op vrijdag weer goed voel. De fans zijn geweldig. Ik heb op donderdag al wat ronden gereden in een straatauto en de tribunes zaten al vol en er werd al gezongen. Het is mooi om dat gevoel weer terug te krijgen, want dat hebben we al lang niet gezien", aldus Norris.

Ook interessant:

Zo werkt de sprintkwalificatie race

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië zien we voor het eerst een sprintkwalificatie tijdens een Formule 1-weekend. Hoe werkt zo'n sprintkwalificatie nu eigenlijk?

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend