Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris krijgt zijn zin: "Hamilton had veel meer straf moeten krijgen!"

Lando Norris is van mening dat Lewis Hamilton meer straf had verdiend naar aanleiding van het overschrijden van de track limits tijdens de Grand Prix van Oostenrijk.

Norris Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris had een uitstekend weekend. De McLaren-coureur reed met een nieuw updatepakket en dit was gelijk te zien aan de resultaten. Hij reed de derde tijd in de sprintkwalificatie, maar viel uiteindelijk tijdens de sprint terug naar de negende plaats vanwege een probleem in bocht drie, nadat hij uit moest wijken voor de strijdende Verstappen en Perez.

De race op zondag mocht hij vanaf de vierde positie aanvangen. Hij wist zich in het begin van de race breed te houden en hij kon in ronde 30 zelfs het gevecht aan met de Mercedes van Lewis Hamilton. Op dat moment stond de jonge Brit virtueel op de derde plaats, maar die plek moest hij al snel weer aan Carlos Sainz laten. In ronde 56 kwam ook de Red Bull van Sergio Perez om de hoek kijken en viel de McLaren-coureur terug naar de vijfde positie. Lando was erg tevreden met zijn vijfde plek, en de fans ook, want hij werd bekroond met de titel 'Driver Of The Day'.

Het weekend werd nog een stukje mooier voor de 23-jarige coureur toen Aston Martin besloot protest aan te tekenen tegen de raceuitslag. Meerdere coureurs kregen na de race een tijdstraf voor het overschrijden van de track limits. Hierdoor klom Norris nog een stap omhoog in de eindklassering, naar de vierde plaats.

"Hij ging in één ronde al vier keer over de lijn heen!'

Lando was dan wel blij met zijn resultaat, hij was ook van mening dat zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton wel meer gestraft had mogen worden. De race stond in het teken van track limits. In gesprek met Sky Sports lucht hij zijn hart: "Heeft hij maar vijf seconden straf gekregen? Het zou veel meer moeten zijn! Hij ging in één ronde alleen al vier keer over de lijn heen".

Deze reactie van de McLaren-coureur kwam voor het protest van Aston Martin. Uiteindelijk heeft hij dus zijn zin gekregen, want met nog eens tien seconden tijdstraf voor Hamilton steeg Norris naar de vierde positie. "Men begrijpt niet hoe moeilijk het is om binnen de lijnen te blijven. Aan de andere kant, mij is het ook gelukt. Dus waarom kunnen zij het niet? Maar dat ligt natuurlijk ook aan de positie waar je op dat moment rijdt. Als je onder druk staat, dan ben je wat harder aan het pushen, en dan schiet je sneller de baan af. Als je daar problemen mee hebt, moet je gewoon langzamer rijden."

Norris sluit af met de volgende, wijze woorden: "Als het een regel is, is het een regel voor iedereen. Aan de andere kant, je bent een coureur en langzamer rijden zal een coureur nooit willen doen. Dus het is ingewikkeld. Ik heb in zekere zin medelijden met de mensen die een straf hebben ontvangen, maar aan de andere kant ook weer niet!"

Overigens had Hamilton andersom ook straf voor Norris willen zien: "Hij ging er constant overheen en Perez ook!" Lewis kreeg echter niet zijn zijn, want Checo en Lando bleven onbestraft. Zelf kreeg Hamilton wel extra straf, waardoor hij een plek verloor.

Ook interessant:

Sneu voor de andere F1-coureurs dat Max Verstappen meedoet

Eén ding was in Oostenrijk echter weer even voorspelbaar als altijd: Verstappen torende boven alles en iedereen uit. Hij toonde zich de baas van Red Bull, toch Coronel, Dimmers en Mosterdijk?

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zwaarbevochten zege Verstappen in Imola