Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris kritisch op McLaren nadat hij zelf de strateeg uit moet hangen

Ondanks dat Lando Norris een goed aantal punten voor McLaren scoorde in de Grand Prix van Monaco, had de Brit het gevoel dat er meer in had kunnen zitten. Voornamelijk in de strategie.

Lando Norris pakte een mooi aantal punten in de Grand Prix van Monaco nadat hij zesde werd en de snelste ronde bemachtigde. Terwijl teamgenoot Daniel Ricciardo slechts dertiende werd, was de jonge Brit toch niet helemaal blij met de 9 punten. Norris kwalificeerde zich als vijfde maar toen hij zijn tweede stop in de race maakte en overging naar de harde banden, werd hij bij het uitkomen van de pitstraat ingehaald door Mercedes-coureur George Russell, die een ronde eerder was gestopt om zijn eerste stop van de race te maken. Een 'gefrustreerde' Norris was het resultaat, laat hij zelf weten. De McLaren-coureur bleef voor de rest van de race op de zesde positie rijden. Later in de race gooide Norris het idee op om een pitstop te maken voor medium banden, omdat hij steeds langzamer werd op de oude harde banden en er achter hem een groot gat was naar Alonso, die heel langzaam reed. Uiteindelijk wist hij op deze band zelfs de snelste ronde te zetten voor een extra punt. "Ik ben van mening dat we wat meer hadden moeten nadenken over wat we gingen doen in de laatste stint, in plaats van dat ik het moest zeggen", zei Norris na afloop van de race tegen zijn race-engineer.

Norris: "We hebben het niet perfect gedaan"

Na de laatste pitstop kwam Norris steeds dichter bij de vijfde positie van George Russell en finishte hij nog geen drie tienden achter de Mercedes-coureur. "Het was een goede race", begint Norris ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365. "Dat terwijl we een positie verloren aan de Mercedes, wat soms gebeurt in dit soort omstandigheden. Je kunt het risico nemen om één ronde eerder je pitstop te maken, maar het blijft een risico. Soms werkt het in je voordeel en soms in je nadeel. Vandaag werkte het bij hen in het voordeel." Zoals al duidelijk werd in de radioberichten tussen Norris en McLaren aan het einde van de race, was de Brit niet geheel tevreden over de strategie. Zo vertelt hij ook aan de media: "Er zijn dingen waar we over zullen praten, over de strategie, want ik denk niet dat we het perfect hebben gedaan." "Er zijn veel dingen waaraan je moet denken in Monaco in deze omstandigheden. Het zal nooit makkelijk zijn. We hebben punten gescoord en willen niet te veel risico nemen. Het is makkelijk om dat pad te kiezen." "Dus het team deed alles met een goede reden, maar mijn gevoel vanuit de auto is moeilijk over te brengen op het team. Ik denk dat we sneller waren als we een pitstop maakten en dat soort dingen. Het is moeilijk om zoiets te omschrijven en dat op een makkelijke manier over te brengen." "Normaliter doen ze het enorm goed, dus ik mag niet klagen. Het is alleen dat we het nog moeten verbeteren", sluit Norris af.

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"