Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris mag in Verenigde Staten weer in McLaren stappen

Na vrijdagochtenden in België, Italië, Rusland en Japan is ook de Amerikaanse ochtend bij McLaren gereserveerd voor onder meer Lando Norris. De 18-jarige Formule 2-coureur mag voor de vijfde keer dit seizoen een eerste vrije training voor zijn rekening nemen.

Op het Circuit of the Americas gaat McLaren verder met het voorbereiden van Norris, die volgend jaar aan het echte werk mag beginnen. Het Britse talent heeft een contract ondertekend om in 2019 naast Carlos Sainz voltijdrijder voor de equipe uit Woking te zijn.

Wie plaats moet maken voor Norris in de eerste Texaanse oefensessie is officieel nog niet bekend, al lijkt het een uitgemaakte zaak dat Stoffel Vandoorne de training overslaat. De Belg is momenteel namelijk nog op het Ricardo Tormo-circuit in Valencia aan het testen met een Formule E-bolide. Vandoorne zal niet eerder dan donderdagavond arriveren in Texas. Norris is niet de enige testcoureur die op vrijdagochtend aan de bak mag. Formule 2-collega's Sean Gelael (Toro Rosso) en Nicholas Latifi (Force India) zijn eveneens opgeroepen om aan Formule 1-sturen te draaien op het Circuit of the Americas.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'