Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris na eerste races: "F1 is verbazingwekkend en krankzinnig"

De jongste coureur van het huidige Formule 1-veld luistert naar de naam Lando Norris. De Britse rijder van McLaren is momenteel nog maar negentien jaar oud en daarmee is Norris de enige tiener van het F1-veld van 2019. Norris heeft tot dusver drie Grands Prix gereden, in eentje van die drie scoorden hij een lading punten.

Lando-Norris-portret
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Norris beklom de ladder van de autosport in rap tempo. Toch sloeg hij vrijwel geen enkele stap over. De Brit reed in de Toyota Racing Series, de Formule Renault 2.0, de Formule 3 én de Formule 2. Dat de Formule 1 andere koek is, beseft de Brit maar al te goed.

"Het is echt verbazingwekkend", spreekt de jongeling bij Autocar. "Je ziet de Formule 1 op televisie en dan lijkt het allemaal zo makkelijk. Mensen beseffen niet hoe ontzettend lastig het eigenlijk is, dingen komen in zo'n bizar rap tempo op je af. Het voelt net alsof je nooit stopt met accelereren. In de cockpit denk je ook weleens 'whooooh, dit stopt niet!'. Dan, pardoes, moet je remmen. De wagen stopt dan ook ineens."

"Krankzinnig", zo omschrijft de Britse debutant het rijden in een Formule 1-wagen. "Je geest heeft even een seconde de tijd nodig om te beseffen wat er precies net is gebeurd. Na het remmen stuur je in, accelereer je en dan vindt hetzelfde proces nog een keer plaats."

In de tussenstand van het wereldkampioenschap 2019 bezet Norris de achtste plaats. De 19-jarige scoorde acht punten in de Grand Prix van Bahrein, waar hij als zesde over de meet reed.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"