Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lando Norris

Norris nog altijd niet topfit voor GP van Monaco

Lando Norris voelt zich nog steeds niet fit na een moeizame week. De McLaren-coureur ziet echter vooruitgang in zijn gezondheid en voelt zich niet langer 'een passagier' tijdens het rijden.

Norris sick Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Lando Norris heeft al een week last van een ontsteking van zijn keelamandelen, maar net als in Spanje komt hij tijdens het Grand Prix-weekend van Monaco 'gewoon' in actie. Ondanks dat hij ziek is, lukte het hem om zich op de vijfde plaats te kwalificeren voor de race in Monte Carlo. Zijn gezondheid wordt beter, al is het nog niet top.

"Het is een lange week, vooral door de ontsteking en de koorts en alles", legt hij uit aan onder meer RacingNews365. "Racen maakte het erger dan het had moeten zijn, maar het moest gedaan worden en ik was er blij mee. Het heeft fysiek gezien veel van mij gevraagd." De McLaren-coureur is nog steeds herstellende.

In Monaco voelt hij zich weer iets beter en kan hij weer eten en drinken. "Dat is een goede start, want dat kon niet afgelopen week. Ik sliep niet en ik moest bijkomen daarvan. Zoiets lukt niet in een paar dagen, dat heeft tijd nodig."

Norris heeft vertrouwen in GP van Monaco

Norris weet dat hij 'niet 100% oké is', iets wat volgens hem te zien is aan zijn gezicht. Toch heeft hij vertrouwen in zijn rijkunsten. "Het gaat al veel beter en ik ben er zeker van dat ik kan rijden. Ik zit er bovenop, in plaats van dat ik alleen een passagier ben. Het is echter zwaar, want vooral in Monaco moet je overal bovenop zitten."

"Hier wil je fysiek overal 100% op zitten. Ik weet dat ik daar nog ver van ben verwijderd, ondanks dat het voelt alsof ik het goed kan doen." De vijfde plaats, best of the rest, is iets waar hij blij mee is. "Er waren een paar kleine fouten, wat jammer is, maar ik kan dat verklaren door mijn bewustzijn en de dingen waar ik nu last mee heb."

De jonge Brit zal de GP van Monaco ver voor zijn teamgenoot starten. Daniel Ricciardo kwam tijdens de kwalificatie in Monte Carlo niet verder dan de veertiende plaats.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez