Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lando Norris

Norris onverbiddelijk voor zichzelf: "Ik reed als een waardeloze coureur"

Lando Norris reed een sterke Grand Prix van Abu Dhabi, maar moest aan het einde van de race na een slopend gevecht de zevende positie afstaan aan Sergio Perez. Na afloop was hij daar dusdanig ontevreden over, dat hij zichelf een waardeloze coureur noemde.

Lando Norris
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

In de allerlaatste ronde van de Grand Prix van Abu Dhabi moest Lando Norris zijn meerdere erkennen in Sergio Perez. De Racing Point-coureur reed op een andere strategie en had relatief verse medium banden vergeleken met Norris, die al 45 ronden reed op de harde band.

Het was Norris gelukt om Perez ronden lang van zich af te houden, maar aan het einde van de race delfde hij dus toch het onderspit. De Mexicaan haalde de McLaren-coureur in in bocht elf van het Yas Marina Circuit, aan het einde van het tweede, lange rechte stuk. Norris was na afloop van de race van mening dat hij waardeloos had verdedigd.

"Hij haalde me buitenom in", zo legt de Brit uit tegenover onder andere RacingNews365. "Ik verdedigde, maar ik was te nerveus om mijn banden te blokkeren of een domme actie te maken en was daarom niet daadkrachtig genoeg."

"Ik was de hele race lang al erg kalm, omdat ik er alles aan moest doen om mijn banden te sparen. Tijdens mijn gevecht met Perez had ik echter een andere mindset moeten hebben en had ik agressiever moeten zijn."

"Maar dat was ik niet. Ik remde gewoon net zoals normaal en maakte het Perez niet moeilijker door hem bijvoorbeeld minder ruimte te geven. Ik moest in Abu Dhabi maar één coureur verslaan (om de tiende positie in het kampioenschap veilig te stellen, red.), en dat was Perez. Dat is me niet gelukt, ik was een waardeloze coureur", aldus de rookie, die erg hard was voor zichzelf.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Abu Dhabi

Het seizoen zit erop. De laatste race van het seizoen was er niet per se een om door een ringetje te halen, maar wel was het een dominante vertoning van Lewis Hamilton. Alleen Max Verstappen bleef nog enigszins in zijn buurt. RacingNews365 deelde na afloop van de knotsgekke Braziliaanse Grand Prix rapportcijfers uit.

Bekijk het album
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP