Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris op zijn hoede voor Verstappen: "Nog niet comfortabel genoeg"

Lando Norris liet een uitstekende indruk achter tijdens de tweede vrije training op het circuit van Spa-Francorchamps. Toch blijft de Brit op zijn hoede voor Max Verstappen, ondanks het feit dat de Nederlander ver naar achteren zal starten.

Norris FP2 Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen start de Grand Prix van België zondag verder naar achteren dan hem lief is. Het opent de deur voor McLaren en zeker Lando Norris om extra veel punten in te lopen op zijn titelrivaal. De snelheid die de Brit, vooral, tijdens de tweede vrije training liet zien was dan ook indrukwekkend te noemen.

Toch blijft Norris op zijn hoede voor de regerend wereldkampioen. Volgens de Brit is er nog genoeg ruimte voor verbetering bij zijn eigen team: "Goede eerste dag, maar nog steeds zit het dicht bij elkaar. Red Bull is ook erg snel momenteel, dus dat maakt het een beetje listig."

"Ik voelde me nog niet comfortabel genoeg met de auto," zo bekent Norris. "Ik moet dus als ik morgen wakker word daar aan werken en me comfortabeler gaan voelen met de auto. We hebben vandaag een aantal zaken geprobeerd te verbeteren en dat ziet er voorlopig goed uit, als je kijkt naar de tijdenlijst."

Op de vraag of Norris weet wat hij moet doen om dat gevoel weer terug te krijgen, antwoordt hij eerlijk: "Niet op dit moment, maar ik kom ook pas net uit de auto. Het is ook niet alsof we niet weten wat te doen, want tot op heden zijn we steeds vanaf het moment dat we aankomen meteen op snelheid."

"We hoeven niet langer 's nachts de hele auto aan te passen. Als je dat moet doen, heb je je voorbereidingen niet goed gedaan. Dat hebben wij wel gedaan en we hebben een goede afstelling op de auto die werkt. Het is voor mij persoonlijk dus ook gewoon het gevoel dat ik meteen naar buiten kan en het kan 'nailen'. Zo ver ben ik momenteel nog niet", aldus Norris.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van België 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'