Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris opent jacht op wereldtitel met McLaren: "Dat is het doel"

Lando Norris is ook na 2021 coureur voor McLaren. De jonge Brit verlengde woensdagochtend zijn contract en daar is hij trots op. Zijn doel is helder: wereldkampioen worden met de Britse formatie.

Norris Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Ook na drie seizoenen in de gelederen bij McLaren zal Lando Norris nog steeds te zien zijn voor de iconische renstal. De jonge coureur heeft zijn contract met meerdere jaren verlengd en is tot en met minstens 2023 verbonden aan de renstal.

In 2017 kwam hij aan in Woking als test- en simulator-coureur. Nadat hij zeer succesvol was in de juniorklassen, werd hij in 2018 gepromoveerd tot reservecoureur achter Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne. Toen die twee in 2019 niet verder gingen of mochten bij McLaren, werd de Brit naar voren geschoven samen met Carlos Sainz.

Het duo luidde samen de wederopstanding in van McLaren, dat afgelopen jaar voor het eerst sinds 2012 weer als derde eindigde in het eindklassement. Sainz verdiende daarmee een 'promotie' naar Ferrari, terwijl Norris achterbleef en Daniel Ricciardo mocht verwelkomen bij de renstal uit Woking.

Het nieuwe McLaren-duo is voortvarend uit de startblokken gekomen in 2021 en het team neemt na vier races de derde plaats in het kampioenschap in. Norris viel in positieve zin het meeste op, met enkele sterke races en de vierde plaats in het kampioenschap. Als beloning kreeg hij dus een nieuw contract, waardoor hij 'meerdere jaren' langer aan het team verbonden zal zijn.

Zelf is hij na het ondertekenen van zijn contract logischerwijs trots. "Ik ben echt blij dat ik mijn verbintenis heb verlengd. Ik ben al bijna vijf jaar bij het team en het voelt echt alsof ik deel uitmaak van de McLaren-familie. Ik kon het me niet voorstellen dat ik de volgende fase van mijn carrière in zou gaan bij een ander team. McLaren heeft mij al sinds mijn dagen in de juniorklassen ondersteund en sindsdien heb ik genoten van alles wat ik heb mogen leren en hoe ik mij heb mogen ontwikkelen."

Het doel voor de komende jaren is dan ook duidelijk. Nu de Brit zich echt heeft gemanifesteerd in de koningsklasse van de autosport, wil hij de jacht openen op de wereldtitel. "Mijn doel is duidelijk: races winnen en wereldkampioen Formule 1 worden. Dat wil ik samen met dit team bereiken. Sinds ik in 2017 bij het team ben, hebben we steeds weer stappen vooruit gezet en samen hebben we mooie ambities voor de toekomst."

Hand in hand met iedereen bij McLaren begint Norris dus vanaf 2022 aan een nieuwe fase van zijn carrière. Hij is iedereen dankbaar en kan niet wachten, zo vertelt hij na de aankondiging. "Ik wil Zak (Brown, CEO van McLaren, red.) en Andreas (Seidl, teambaas van McLaren, red.) bedanken voor hun geloof in mij dat ze sinds dag één hebben gehad, maar ook wil ik het team bedanken dat ze mij de beste omgeving hebben gegeven waarin ik mijn carrière voort kan zetten."

"We hebben al enkele prachtige momenten mee mogen maken samen en dat zal ik nooit vergeten: twee podiums en de derde plaats in het kampioenschap voor de constructeurs. Samen met Daniel en de rest van het team kijk ik er naar uit om de komende jaren de jacht te openen op nog meer succes", aldus de immer vrolijke Norris.

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1