Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris opgejaagd door Piastri: "Stressvol, maar positief"

Daniel Ricciardo en McLaren vormden uiteindelijk geen goede match, waardoor het contract van de Australiër met het team zelfs vroegtijdig werd afgebroken. Een verrassing aangezien Ricciardo bij zijn terugkeer in de AlphaTauri-bolide behoorlijk snel leek te zijn. Inmiddels heeft Lando Norris bij McLaren te maken met een nieuwe teamgenoot en die lijkt de interne strijd wel aan te kunnen gaan.

Norris Piastri Singapore
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri maakt tijdens zijn debuutjaar in de Formule 1 een sterke indruk. Weliswaar staat hij op een ruime achterstand van Lando Norris in de strijd om het coureurskampioenschap, maar toch lukt het de getalenteerde Australiër vaak om Norris wat onder druk te zetten. Een druk die door Norris positief wordt ontvangen. "Ja, ik kan zeggen dat Piastri me meer pusht dan dat ik de afgelopen jaren ben gepusht. Dat komt vooral omdat hij zich veel sneller aan de bolide heeft kunnen aanpassen", laat Norris in een exclusief interview met RacingNews365 weten.

"Dat hij me daardoor kan pushen is een goed iets voor mij. Je wil namelijk een teamgenoot die je kan pushen, dan kan je er zelf ook weer van leren. Ik ben er zeker van dat ook Lewis Hamilton op het moment nog leert van George Russell, omdat George heel goed werk aflevert. Hij verslaat Lewis af en toe ook."

"Daarom zal Lewis zo nu en dan naar de data kijken van zichzelf én van Russell kijken en dan denken 'daar en daar moet ik het beter doen'. Daarom is het dus goed om een teamgenoot te hebben die je pusht. Weliswaar brengt het wat meer stress, maar ook dat is eigenlijk een goed iets. Ik moet ermee dealen, moet de dingen beter begrijpen en daardoor sneller worden", analyseert Norris de nieuwe situatie binnen het team.

"Oscar is een andere coureur dan ik en dus doet hij sommige dingen anders en dat is goed om te zien. Niet alleen voor mij, maar ook voor het team. We geven soms beide andere feedback terug richting het team, maar over het algemeen zitten we wel op één lijn voor wat betreft het verbeteren van de auto. Het is echter wel goed dat het juist dat beetje verschilt van elkaar, want daardoor kom je ook weer verder als team."

"Als hij namelijk een kant op wil om iets te verbeteren en ik een andere kant op wil, ga je samen zitten met het team en neem je uiteindelijk de best mogelijke beslissing. Dat laat zien dat het voor iedereen een goede situatie is waarin we nu verkeren."

Dankzij de goede prestaties van Piastri en Norris staat het team op dit moment op een vijfde plaats in het constructeurskampioenschap en bestaat er nog een kans dat men vierde zal worden. Aston Martin staat op dit moment namelijk op de vierde plaats, maar de afgelopen races verkeerde het team van Fernando Alonso in een vormcrisis. Als Aston Martin daarin geen verandering weet te brengen, zal het uitstekend presterende McLaren-duo waarschijnlijk alsnog over het groenkleurige team heen gaan.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff