© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Norris over 2019: "Misschien is vrijdagtester wel een goede stap"

02 aug. 2018 13:05 René Oudman 0 reacties
Dat Lando Norris in de Formule 1 terecht komt, lijkt een zekerheidje. De huidige nummer twee van het Formule 2-kampioenschap katapulteert zich een weg door de juniorklassen en is ondanks zijn jonge leeftijd (18 jaar) al heel dicht bij het einddoel. Wat er volgend seizoen voor de kleine Brit in het vat zit, weet echter nog niemand: hijzelf het minst.

"Het is lastig om te zeggen hoe ik ervoor sta, niemand weet wat Fernando Alonso van plan is", refereert Norris bij Crash.net aan de geruchten over de Spanjaard, die momenteel de ronde doen. "Het zou geweldig zijn om in de Formule 1 te racen, maar ik zou ook heel graag bij McLaren blijven. Misschien is het verstandiger om te zeggen dat ik wel vrije trainingen voor mijn rekening wil nemen, als dat betekent dat ik in 2020 mag debuteren."

Norris mocht tijdens de in-season test op de Hungaroring wederom achter het stuur van een McLaren kruipen, en kwam andermaal goed voor de dag. "In deze tijd is het niet gemakkelijk om in een Formule 1-wagen te stappen en direct snel te zijn. Vrije trainingen rijden is daarom wellicht een goede stap. Ik maak echter niet de keuzes, dat doet het team. Ik richt me op de Formule 2 en probeer in die klasse het best denkbare resultaat neer te zetten."

Sinds het najaar van 2016 maakt Norris deel uit van het team van McLaren, waarvoor hij tegenwoordig de officiële reserverijder is. De Brit beschikt over genoeg licentiepunten om een Grand Prix te mogen starten: hij werd in 2017 immers kampioen in de Europese Formule 3.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen