Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris pakt het F1-record dat niemand wil hebben

Lando Norris pakte de derde plek tijdens de Grand Prix van Australië. Dat was gelijk het eerste podium voor McLaren in 2024 en zijn 14e podium in zijn Formule 1-carrière. Maar daarmee pakte de Brit ook een record dat niemand wil hebben...

Norris Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris is inmiddels bezig met zijn zesde seizoen in de Formule 1 en blijft voorlopig trouw aan McLaren. Hij verlengde aan het begin van 2024 nog zijn contract bij het team uit Woking. Waar hij in zijn eerste seizoen, in 2019, nog niet in de buurt kwam van het podium, mocht hij na de Grand Prix van Oostenrijk in 2020 voor het eerst een beker ophalen. In de jaren daarna stond hij elk jaar minstens een keer op het podium, met tot nu toe zeven keer een tweede plek en net zo vaak stond hij op de derde plek na een race.

In Australië pakte hij zijn 14e podium uit zijn loopbaan. Hij werd natuurlijk geholpen door het vroege uitvallen van Max Verstappen, maar de Brit was sneller dan zijn teamgenoot en pakte de eerste bokaal van het jaar mee. Maar hij is nog altijd zonder overwinning in de Formule 1. Waar Sebastian Vettel en Verstappen in hun eerste race dat ze op het podium finishten gelijk de overwinning pakten, kregen Esteban Ocon en Pierre Gasly dat bij de tweede keer voor elkaar.

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso pakte na drie podiumplekken zijn eerste zege in de Formule 1 en voor Lewis Hamilton duurde het vijf races, net als Michael Schumacher. Valtteri Bottas en Carlos Sainz moesten van de huidige grid het langste wachten op een overwinning, 11 podiumplekken om precies te zijn. Norris heeft dus al vaker op het podium gestaan, zonder ook maar een keer een overwinning te pakken.

Hij loste in Australië Nick Heidfeld af als recordhouder in het lijstje van de meeste podiumplekken zonder overwinning. Norris deelde dat record met de Duitser tot aan de Grand Prix van Australië, maar nu heeft hij dat record echt op zijn naam staan. Van de huidige grid staan ook Lance Stroll (3), Alex Albon (2), Oscar Piastri (2) en Kevin Magnussen (1) in de lijst van coureurs met podiumplaatsen zonder overwinning.

Bekijk hieronder de top tien van de coureurs met de meeste podiumplekken zonder overwinning in de Formule 1.