Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris plaagt Hamilton: "Hangt ervan af of hij zich aan de track limits houdt!"

Er zijn vier Britse coureurs op de grid aankomend weekend tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Twee daarvan kwamen elkaar in Oostenrijk al op de baan tegen en één daarvan hoopt in ieder geval op een wederontmoeting op het circuit van Silverstone.

Het is voor Alexander Albon, Lando Norris, Lewis Hamilton en George Russell een thuisrace aankomend weekend op het circuit van Silverstone. Laatstgenoemden vochten vorige week al met elkaar op de baan. Lando had een nieuwe upgrade op zijn MCL60 en kon de matig presterende Mercedes van Lewis voorbij. de McLaren-coureur hoopt zijn goede resultaat in Engeland voort te zetten: "Ik heb er ontzettend veel zin in, eindelijk is het mijn thuisrace. Ik voel me goed, we komen van een goed weekend. Ik had me geen beter weekend voor mijn thuis Grand Prix kunnen wensen", laat Lando Norris in de persconferentie van de Groot-Brittannië weten. De McLaren-coureur had een uitstekend weekend in Oostenrijk, waar hij zich als derde kwalificeerde in de sprintkwalificatie, en vierde in de kwalificatie voor de hoofdrace op zondag. Hij ging naar huis met een negende en vierde plek. Deze resultaten zijn mede te danken aan de upgrade die op de auto van de jonge Brit zit. "Er zijn meer factoren om naar uit te kijken dit weekend. Het is niet alleen het rijden zelf, ook de rest van het weekend. De fan stage op zondagavond is waarschijnlijk hetgeen waar ik het meest naar uitkijk." De McLaren-coureur heeft tot de Grand Prix van Oostenrijk eigenlijk geen goede resultaten gehaald. Zijn beste resultaat voor Oostenrijk was namelijk de zesde plek tijdens de Grand Prix van Australië. Het team van McLaren kwam in Oostenrijk met de hoognodige updates, die als eerst op de auto van Norris gezet werden. Deze updates lijken nu met de goede resultaten van Lando op de Red Bull Ring haar vruchten af te werpen. "Het gehele seizoen gaat met ups and downs. Op sommige circuits werkt de auto heel goed en op andere weer niet. We hebben de auto inmiddels sneller gemaakt. Het is alleen niet makkelijker om in te rijden, en ik denk dat dit ons volgende doel moet zijn."

"Zelfs dat doen is best veel gevraagd"

De 23-jarige coureur blijft vervolgens bescheiden over zijn goede prestaties in Oostenrijk: "Zoals ik al zei, Oostenrijk was onze beste race en ik denk niet dat het veel beter gaat worden dan dat. Maar je weet het nooit. Dit weekend gaan we proberen beter te presteren. Als we tegen de Astons kunnen vechten zijn we erg blij, als we met Mercedes kunnen vechten zijn we erg blij. Maar zelfs om dat te doen is best veel gevraagd." Vervolgens wordt Norris gevraagd naar wie hij denkt dat de beste Britse coureur gaat zijn dit weekend, hij of Lewis Hamilton. Hier weet hij gevat op te reageren: "Dat hangt ervan af of Lewis zich aan de track limits houdt!" Hiermee refereert Lando naar de Grand Prix van Oostenrijk, waarbij Lewis tijdens de race vijf seconden ontving voor track limits. Na de race ontving hij nog eens tien seconden tijdstraf. De beide coureurs kwamen elkaar in Oostenrijk meermaals op de baan tegen. Lando ziet nog zo'n ontmoeting wel zitten: "Ik hoop op een gevecht. Ik denk dat Mercedes vorige week een best zwaar weekend had, maar over het algemeen genomen zijn zij sneller dan ons geweest in elke race dit seizoen, ook in de kwalificaties. Ik denk dat het ook voor de fans leuk is als we het gevecht met Mercedes aan kunnen gaan. De fans zijn tenslotte voor de meerderheid van Britse nationaliteit. Natuurlijk hebben we ook Alex(ander) Albon."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"