Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

'Norris presteert uitzonderlijk, maar moet op dat vlak écht verbeteren'

Max Verstappen en Fernando Alonso waren met hun superieure optredens de smaakmakers in Brazilië. Het RacingNews365 podcast-panel is echter van mening dat nog een coureur een hele dikke duim verdient wegens zijn prestaties in São Paulo: Lando Norris.

Norris-Brazilie-2023-racingnews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris haalde in Brazilië het hele weekend het onderste uit de kan in zijn McLaren. De Brit stond op pole in de sprintrace, legde Max Verstappen het vuur aan de schenen in de openingsfase van de hoofdrace én leidde de Grand Prix zelfs kortstondig. Ook Formule 1-kenner Ruud Dimmers en autocoureur Tom Coronel merkten op hoe Norris zijn raceweekend in São Paulo verliep.

"Hij presteerde mega", opent Coronel over Norris. "Zeker als je hem vergelijkt met (zijn teamgenoot, red.) Piastri. Ik heb Piastri heel goed in de gaten gehouden. Hij startte natuurlijk helemaal achteraan en kon niet eens in de buurt komen van Ricciardo, wat natuurlijk erg raar is, gezien zijn auto. Als je dan naar de rondetijden kijkt zat hij dus helemaal verkeerd. Er moét wel iets fout zijn geweest met zijn auto, want hij bleef stijf laatste."

Coronel vervolgt: "Norris gaat gewoon veel beter met zijn banden om dan Piastri. Dat zie ik het hele seizoen eigenlijk al. In Hongarije was werd het heel duidelijk. Het is overigens niet alleen de snelheid en het talent, maar ook de ervaring. Norris doet systematisch iets anders dan Piastri. Hij is echt goed bezig, petje af hoor."

Dimmers neemt het stokje over: "Norris is wel heel goed bezig hoor. Hij is heel constant. Alleen moet hij echt werken aan zijn kwalificaties. Hij laat te veel steken vallen, ook met track limits. Het team moet daar ook naar kijken. Hoe kunnen ze dat verbeteren? Maar over het algemeen is hij heel constant. Piastri zie je nog steeds alle kanten opgaan."

Coronel verdedigt Norris: "Hij had geen nieuwe set softs meer over voor de kwalificatie hé."

"Ja, maar dat zijn nou juist die dingen waar je samen met het team naar moet kijken. Hoe kun je dat nog beter doen? Want nu moest hij weer van achteren komen", refereert Dimmers naar het feit dat Norris de GP vanaf de zesde plaats aanving na een teleurstellende kwalificatie.

Norris staat momenteel vijfde in het kampioenschap met 195 punten, drie punten achter Fernando Alonso (198) punten en drie punten voor oud-teamgenoot Carlos Sainz (192 punten). Als podcast-host Joris Mosterdijk ter afsluiting van het onderwerp zijn tafelgasten vraagt wie er van die drie het hoogste in de pikorde staat aan het eind van het seizoen, antwoorden beiden stellig: "Lando Norris."

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Voormalig F1-coureur gaat in op Verstappen-toekomst bij Red Bull: "Dat zou dom zijn"