Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
McLaren

Norris realistisch: "Ferrari is nu veel sneller"

McLaren en Ferrari zijn in een spannend gevecht verwikkeld voor de derde plaats in het kampioenschap. De Italiaanse renstal heeft de laatste paar races de overhand, zo ziet ook McLaren.

Norris USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Het is bloedstollend spannend tussen Red Bull en Mercedes bovenin het kampioenschap, maar daarachter wordt ook een zinderende strijd gevoerd in het constructeurskampioenschap. McLaren en Ferrari staan vier punten uit elkaar met nog vijf races te gaan. In het begin van het jaar leek de McLaren de snelste auto, maar in de laatste races is de Ferrari de betere van de twee, zo erkent ook Andreas Seidl.

"Het is de realiteit. Zij hebben een goede stap vooruit gezet met hun auto en een nieuwe motor geïntroduceerd", riep de teambaas tegen onder meer RacingNews365. "Dat heeft ze, vergeleken met ons, veel voordeel gegeven in de laatste twee races. Dat is de realiteit waarin we leven, maar het is belangrijk dat wij ons op onszelf focussen. We weten dat er geen upgrades meer aankomen voor de auto of de motor", aldus de Duitser.

"Ferrari is sneller"

McLaren-coureur Lando Norris is ook van mening dat Ferrari een stap heeft gezet, al denkt hij dat zijn team dit seizoen nooit veel sneller is geweest. "Ik denk niet dat we ooit echt duidelijk sneller waren dan Ferrari. Daar geloof ik niet in. Natuurlijk waren er race waar we sneller waren, soms zelfs een halve seconde. Maar ik denk dat het elkaar afwisselt. Vorig weekend in Turkije waren zij negentiende sneller in de kwalificatie", blikt de Brit terug bij onder meer RacingNews365.

"Dus ze zijn op veel gebieden veel sneller dan wij zijn en dat is het hele seizoen al zo geweest. Zij hebben meer polepositions dan wij. Ze hebben een goede auto gehad voor het merendeel van het seizoen, maar in de races hebben wij het beter gedaan", vindt Norris. De McLaren-coureur geeft toe dat Ferrari het in de Verenigde Staten beter voor elkaar had en denkt dat motor-upgrade de Italianen een voordeel geeft.

McLaren vecht tot het bitter eind

De Brit denkt dan ook dat Ferrari nu duidelijk de snellere auto heeft. "Zij hebben absoluut een duidelijke voorsprong op dit moment. Zij hebben een auto die, niet overal sneller is, maar wel consistenter en beter bestuurbaar is dan onze auto. Wij hadden het heel moeilijk met de wind op COTA, je maakte snel een foutje. Op dat gebied hadden zij het beter voor elkaar vandaag", zei Norris na afloop van de race in Austin.

Desalniettemin blijft McLaren vechten tot het bittere eind, vertelt Seidl. "We weten dat er circuits aankomen waar onze auto het waarschijnlijk iets beter doet, maar er komen ook circuits aan waar wij het moeilijk zullen hebben in vergelijking met Ferrari", blikt de teambaas vooruit. "Het is belangrijk dat we elk weekend het maximale haalbare uit de auto halen en hopelijk is dat genoeg om met ze te vechten tot de laatste ronde in Abu Dhabi."

Ook interessant:

Verstappen was opnieuw beter dan zijn Red Bull

Max Verstappen behaalde in de VS een werkelijk prachtige zege, waarbij hij het absolute maximale uit zijn Red Bull-bolide wist te persen. Misschien wel meer dan er in zat. In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op die bloedstollende Grand Prix in Texas.

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto