Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lando Norris

Norris reed GP Verenigde Staten met zware dosis pijnstilling

Lando Norris had het niet fijn in de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten. Hij reed naar eigen zeggen met een flinke dosis pijnstilling op het Circuit of the Americas.

Norris Gasly USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als onze RacingNews365-journalist Dieter Rencken op speelse wijze aan Lando Norris vraagt hoe hij een inhaalactie op iemand beleeft die net wijd is gegaan, omdat hij hem goed onder druk zette, krijgt hij niet het verwachte speelse antwoord terug. In plaats daarvan vertelt de McLaren-coureur hoe zwaar hij het had.

"Ik moest de focus bewaren, met name in die laatste tien ronden. Ik zat zwaar aan de pijnstilling tegen hoofdpijn, want er zijn hier zoveel hobbels. Ik heb daar echt mee geworsteld dit weekend. Van buitenaf zie je misschien niet de klappen die mijn hoofd te verduren krijgt, maar misschien dat ik ergens wat kneuzingen in mijn hoofd heb."

Nieuw asfalt beter, maar niet goed genoeg

"Het is echt niet fijn", vervolgt Norris. "Ik weet niet of anderen er meer of minder last van hebben, maar voor mij was het een groot probleem. En dan is een foutje snel gemaakt of verrem je je al snel. Je kan ook zomaar spinnen. Kijk naar Valtteri Bottas vóór mij. Die spinde ook zomaar zonder reden."

Als we vervolgens vragen of de aanpassingen aan het asfalt van het Circuit of the Americas dan niet hun vruchten hebben afgeworpen, geeft hij aan dat men deels in de opzet is geslaagd: "Op sommige plekken was het minder, dus daar was ik tevreden mee. Ze hebben ongeveer de helft onder handen genomen en op die helft was het wat beter, maar nog steeds niet zo goed als zou moeten."

"Het probleem is ook erger met deze auto's. Ik denk dat we in de auto's van vorig jaar hier niet over geklaagd hadden. Maar met de auto's van dit jaar klagen we overal over."

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"