Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris reed GP Verenigde Staten met zware dosis pijnstilling

Lando Norris had het niet fijn in de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten. Hij reed naar eigen zeggen met een flinke dosis pijnstilling op het Circuit of the Americas.

Norris Gasly USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als onze RacingNews365-journalist Dieter Rencken op speelse wijze aan Lando Norris vraagt hoe hij een inhaalactie op iemand beleeft die net wijd is gegaan, omdat hij hem goed onder druk zette, krijgt hij niet het verwachte speelse antwoord terug. In plaats daarvan vertelt de McLaren-coureur hoe zwaar hij het had.

"Ik moest de focus bewaren, met name in die laatste tien ronden. Ik zat zwaar aan de pijnstilling tegen hoofdpijn, want er zijn hier zoveel hobbels. Ik heb daar echt mee geworsteld dit weekend. Van buitenaf zie je misschien niet de klappen die mijn hoofd te verduren krijgt, maar misschien dat ik ergens wat kneuzingen in mijn hoofd heb."

Nieuw asfalt beter, maar niet goed genoeg

"Het is echt niet fijn", vervolgt Norris. "Ik weet niet of anderen er meer of minder last van hebben, maar voor mij was het een groot probleem. En dan is een foutje snel gemaakt of verrem je je al snel. Je kan ook zomaar spinnen. Kijk naar Valtteri Bottas vóór mij. Die spinde ook zomaar zonder reden."

Als we vervolgens vragen of de aanpassingen aan het asfalt van het Circuit of the Americas dan niet hun vruchten hebben afgeworpen, geeft hij aan dat men deels in de opzet is geslaagd: "Op sommige plekken was het minder, dus daar was ik tevreden mee. Ze hebben ongeveer de helft onder handen genomen en op die helft was het wat beter, maar nog steeds niet zo goed als zou moeten."

"Het probleem is ook erger met deze auto's. Ik denk dat we in de auto's van vorig jaar hier niet over geklaagd hadden. Maar met de auto's van dit jaar klagen we overal over."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!