Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris rekent op Piastri in titelstrijd met Verstappen: "Dat weet ik zeker"

Vlak voor de Grand Prix van Azerbeidzjan maakte McLaren bekend dat het voortaan prioriteit zou geven aan de titelkansen van Lando Norris. Notabene in dat weekend was het Norris die moest helpen om Oscar Piastri de zege te bezorgen. De Brit verwacht dat Piastri nu ook een dienst aan hem zal bewijzen.

Norris Piastri
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris finishte als vierde in Bakoe, maar was van grote waarde voor McLaren in het gevecht om de overwinning. Vlak na de pitstop van Sergio Perez hield Norris de Mexicaan op in de tweede sector, om zo ruimte te creëren voor de pitstop van Oscar Piastri. Het bleek achteraf zeer waardevol, want na de pitstop van de Australiër kwam Piastri voor Perez de baan op.

De bijdrage werd geleverd op aandringen van het team en het defensieve rijgedrag van Norris was van fundamenteel belang, waardoor Piastri vervolgens het gevecht kon aangaan met raceleider Charles Leclerc, wat hem uiteindelijk lukte met een gedurfde inhaalactie in bocht één.

Het kwam in een weekend waarin het team uit Woking de papaya rules opzij zette ten gunste van Norris voor de rest van het seizoen, gezien diens betere kansen om Max Verstappen te onttronen in het kampioenschap. Norris kijkt na de Grand Prix in Bakoe nog tegen een achterstand van 59 punten aan. Na de 'hulppogingen' van Norris in Bakoe, verwacht de Brit dat Piastri hem ook gaat helpen in de hoop om Verstappen te verslaan.

"Mensen maken er een groter probleem van dan het is", zo vertelt Norris aan de media, waaronder RacingNews365. "Ik vind het heerlijk om goed te racen, me goed te kwalificeren en in een positie te komen waarin mijn teamgenoot me kan helpen, net zoals ik zat afgelopen weekend. Ik was in een positie waarin ik Oscar kon helpen en hem zo waarschijnlijk de overwinning bezorgde. Ik heb mijn rol gespeeld en ik weet zeker dat Oscar zijn rol zal spelen als het zover is."

Hoewel Norris in Bakoe het teamspel speelde, wijst hij het idee van de hand dat hij binnen McLaren krediet heeft opgebouwd door de rol die hij heeft gespeeld bij de overwinning van zijn teamgenoot. "Ik denk niet dat het zo werkt dat wanneer ik hem help, hij mij ook moet helpen", zo legt de tweevoudig Grand Prix-winnaar uit. "Zo werkt het gewoon niet. Maar als er zich tijdens deze race, of een race tot het einde van het jaar, een scenario voordoet waarin hij me kan helpen, dan weet ik zeker dat hij hetzelfde zou doen. Het is dus geen 'moeten' en het is zeker niet van: 'je moet dit doen'."

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel