Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris rekent zich nog niet rijk: "Stom om aan titelstrijd met Verstappen te denken"

De overtuigende overwinning van Lando Norris in Zandvoort zorgt voor veel vertrouwen bij de Brit. Maar het is toch nog te vroeg om serieus bezig te zijn met de rijderstitel, zo vindt de McLaren-coureur.

Norris Qualifying Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris is de afgelopen maanden ontzettend goed op weg in de razendsnelle McLaren-bolide, maar een aantal foutjes weerhielden hem er tot dusver van om telkens maximaal te presteren. Hij liep enkele keren een overwinning mis, wat in de meeste gevallen vooral kwam door een slechte start. Maar in Zandvoort was het dan eindelijk zover: hij wist zijn poleposition om te zetten in een overwinning.

En hoe, want hij kwam uiteindelijk met een voorsprong van ruim 22 seconden over de streep. Daarmee versloeg hij thuisheld Max Verstappen in de strijd om de zege, maar in een andere strijd trekt de Nederlander voorlopig nog wel aan het langste eind. Norris staat namelijk nog 70 punten achter Verstappen in het rijderskampioenschap en daar zal de Nederlander vast blij mee zijn.

Die achterstand zorgt er bij Norris namelijk voor dat hij wat realistischer naar de zaken kijkt. Tegenover onder meer RacingNews365 legt hij uit waarom die titelstrijd nog geen invloed op hem heeft. "Ik vecht sinds de eerste race van het jaar al mee in het kampioenschap, dus het is nu niet ineens zo dat ik besluit dat ik het nu nog beter moet gaan doen. Ik werk al het hele jaar hard, maar sta nog wel 70 punten achter Max."

"Het is eigenlijk echt heel stom om nu al aan de titelstrijd met Max te denken, dus bekijk ik alles gewoon per dag, of eerder per race. Ik blijf gewoon doen wat ik moet doen, want er is echt geen reden om op de zaken vooruit te lopen. Dat boeit me op dit moment allemaal niet zo. Ik bekijk alles gewoon per dag, dus ik hoef die vragen over de titelstrijd echt niet ieder weekend te horen."

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na wisselende tweede training Verstappen in Bakoe