Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris roept op tot verandering na horrorcrash: "Hoog tijd dat we die uit de Formule 1 verbannen"

Tot twee keer toe slaakte het reizende Formule 1-circus, waar op Silverstone ook de Formule 2 deel van uit maakte op zondag, een zucht van verlichting. Tot twee keer toe redde de halo mogelijk een leven. Lando Norris roept na het zien van de crashes op tot verandering.

Norris Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De Formule 1 hield zijn adem in toen Guanyu Zhou achter de bandenstapels belandde na een massale startcrash in de Grand Prix van Groot-Brittannië. De crash liep goed af, evenals de huiveringwekkende crash eerder op de dag in de Formule 2. Toen werd Dennis Hauger op ooghoogte richting de cockpit van Roy Nissany gelanceerd, nadat Nissany Hauger het gras op had gedrukt.

In beide gevallen deed de halo zijn werk (zie video hieronder), maar McLaren-coureur Lando Norris is er niet gerust op. Ja, het was goed dat de halo doet wat hij moet doen, maar genoeg is het niet. Hij wijst vooral naar de Formule 2-crash als hij aangeeft dat er zaken moeten veranderen.

"Het wordt de hoogste tijd dat die sausage kerbs uit de sport verdwijnen", zo laat hij tegenover onder andere RacingNews365 optekenen. Het waren immers die 'broodjes' die de auto van Hauger omhoog wierpen. En dat was niet voor het eerst - zoek vooral crashes van Alex Peroni en Konstantin Tereschenko op.

"We hebben het in het verleden al vaker aangekaart, maar soms zit er een jaar tussen waarin er niets mee gebeurt. Iedereen heeft dan zoiets van 'ach, we komen ermee weg', maar de kans op een freak accident bestaat altijd. Zoiets als wat in de laatste bocht (van de F2-race, red.) gebeurde, kan altijd gebeuren en waarschijnlijk op het moment dat je het het minst verwacht."

"je wilt eigenlijk niet kijken, maar je moet"

"Er moet gewoon iets gebeuren. Het is natuurlijk nooit goed wanneer iemand je vol in flank raakt. Maar als je zo de lucht in wordt geworpen, zullen de gevolgen waarschijnlijk alleen maar erger zijn dan wanneer het enkel een zijwaartse impact betreft."

Norris zag natuurlijk ook de crash van Zhou (video hieronder) terug tijdens de code rood. Wat deed dat met hem? "Je wil eigenlijk niet naar dat soort beelden kijken, maar aan de andere kant is het belangrijk om dat wel te doen. Je wil weten wat er is gebeurd en hoe het heeft kunnen gebeuren. En ja, dan denk je ook wel even 'dat had jijzelf ook kunnen zijn'. Maar dit is ook het risico waar we voor kiezen en we weten dat dit eens in de zoveel tijd kan gebeuren. Als het vizier weer dicht gaat, is het uit ons systeem."

Ook interessant:

Verstappen krijgt F1-wereldtitel cadeau door blunderend Ferrari

Koerst Max Verstappen vanaf nu in één rechte streep af op de wereldtitel? Het podcast-trio van RacingNews365, zoals altijd bestaande uit Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, denkt van wel. Zeker als Ferrari zo doorgaat.

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken