Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris slaat de handen ineen met Nederlands motorcrosstalent Lotte (16)

Het bedrijf van Lando Norris, Quadrant, heeft vier nieuwe atleten aangekondigd, waaronder de 16-jarige Lotte van Drunen.

Norris Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Quadrant is een kleding-, game- en entertainmentmerk van Lando Norris. Zijn missie is om meer 'entertainment en enthousiaste momenten te creëren dan wie dan ook' en hij biedt atleten een platform aan door middel van het genereren van content. Met dit merk neemt de McLaren-coureur nu vier nieuwe sporters onder zijn hoede: Keegan Palmer, Oliver Solberg, Ivan Ortola en de Nederlandse Lotte van Drunen.

De 16-jarige motorcrosser is viervoudig Nederlands kampioen en werd 3e op het EK 85cc in 2021 (in de klasse met jongens!). Vorig jaar debuteerde ze in de WMX, de hoogste motorcrossklasse voor vrouwen. Ze won meteen een race en eindigde derde in het wereldkampioenschap.

Meestrijden met de mannen?

Haar idool? Jeffrey Herlings. Haar motto? "Ik heb lak aan de mening van anderen", zo staat te lezen op haar eigen website. Ze zit al sinds haar vierde op een crossmotor en deed voor het eerst mee met het Nederlands kampioenschap op zesjarige leeftijd.

Haar ultieme doel is om uiteindelijk op het hoogste niveau mee te doen met de mannen en te winnen. In de juniorcategorieën deed ze dat al. "De afgelopen jaren heb ik veel bij de jongens gereden en ook veel van ze gewonnen. Dit jaar ben ik overgestapt naar de dames. In het EK ben ik onverslaanbaar en in het WK al twee mancheoverwinningen, dat is geweldig op mijn leeftijd", liet ze vorig jaar optekenen bij de NOS.

"Er is nog nooit een vrouw geweest die in het WK bij de mannen in de punten heeft gereden. Tussen de jongens heb ik al titels gewonnen, dan moet het bij de mannen ook kunnen."

Bekijk de aankondiging hieronder.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen