Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris sneert naar FIA om mislukte kwalificatie: "Hoef je geen wetenschapper voor te zijn"

Lando Norris wist zich knap te herstellen van zijn dramatische kwalificatie in Bakoe, door vierde te worden in de race. Maar de Brit is nog steeds totaal niet te spreken over het feit dat er een gele vlag werd gezwaaid, iets wat volgens hem niet eerlijk is.

Norris race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris kwalificeerde zich op de zaterdag in Bakoe op P17. Door de diskwalificatie van Pierre Gasly en de start vanuit de pitstraat door Lewis Hamilton, schoof de Brit al twee plekken op en startte zodoende vanaf de vijftiende startplaats. Uiteindelijk kwam hij tot P4, maar de mislukte kwalificatie van zaterdag zit hem na de race nog steeds dwars.

Als hij de vraag krijgt of hij met de FIA heeft gesproken over de gele vlag en of het eerlijk was, reageert hij als volgt. "Nee, het was niet eerlijk. Je hoeft geen wetenschapper te zijn om dat te zien. Het is niet aan mij om te beslissen. En het is niet aan mij om te zeggen dat het oneerlijk was en dat het mijn hele weekend heeft verpest. Ik weet dat ik tijdens de race vierde werd en dat is niet slecht, maar het had beter gekund. Ik denk dat Oscar heeft laten zien wat er mogelijk was", zo begint Norris zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365.

"Het was dus oneerlijk", zo vervolgt Norris over het incident in Q1. "Er was de hele ronde geen geel en hij gaf net de gele vlag toen ik voorbij kwam. En ging ik vlak daarvoor van de baan? Ja. En zou ik dan nog makkelijk in de top 15 zijn gekomen? Ja. Ik weet dat veel mensen dachten dat dat mijn ronde zou verpesten. Ik zat nog steeds makkelijk binnen de top vijftien, zelfs met mijn moment buiten de baan. Ik verloor maar een paar tienden en ik zou nog steeds makkelijk door zijn gegaan. Mensen kunnen zeggen wat ze willen", zo maakt de Brit duidelijk.

"Ik vind er veel grappig aan, maar ik had er geen controle over en het was oneerlijk. En het kostte me tijdens de race een flink aantal punten in het kampioenschap. Het heeft mijn weekend een beetje verpest. Dus het is teleurstellend, vooral omdat de auto vandaag zo goed was. Ik ben de persoon die denkt hoe het had kunnen zijn en niet per se hoe we het hebben gedaan. Maar ik ben er erg blij mee", zo sluit Norris af.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"