Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris snoert criticasters de mond: "Ik zei al dat McLaren races kon winnen"

De reeks aan overwinningen van Max Verstappen in de Verenigde Staten kwam ten einde door Lando Norris. De Brit won in Miami zijn eerste Formule 1-zege en die zat er lang en breed aan te komen, zoals de McLaren-coureur tenslotte zelf eerder dit jaar al zei.

Norris win Miami 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris moest 110 Grands Prix wachten op zijn eerste Formule 1-overwinning, maar de champagne smaakte er wellicht alleen nog maar beter door. Na de Grand Prix van Miami werd hem gevraagd wordt of het nu voelt alsof er een last van zijn schouders is gevallen. "Hoe graag ik ook nee zou willen zeggen, het is wel zo. Je eerste overwinning is altijd ongelooflijk. Ik heb natuurlijk momenten gehad dat ik dicht in de buurt zat, maar het is me nog nooit gelukt om het om te zetten in een zege", zo vertelt een eerlijke Norris tegenover onder meer RacingNews365.

"Maar ik maakte me geen zorgen. Ondanks dat veel mensen de twijfel hadden of ik het aan elkaar kon rijgen en een race kon winnen, maakte ik me geen zorgen. Ik heb dit jaar meer zelfvertrouwen dan ooit en ik heb hetgeen wat er nodig is. En ik was er geduldig mee. Ik heb gewoon mijn werk gedaan tijdens de races en de kwalificaties, ik heb gedaan wat ik het beste kan."

'Er hing iets in de lucht'

De Brit was ervan overtuigd dat er in Miami kansen lagen voor de overwinning, ondanks dat hij op zaterdag tijdens de sprintrace er binnen één ronde uit lag nadat hij geraakt werd door Lance Stroll. "Ik wist dat mijn tijd zou komen. Ik zei het zondagochtend nog. Het is niet vaak dat ik optimistisch ben over dingen, maar het gehele weekend hing er al iets in de lucht. Zowel in de training als in de kwalificaties zaten we er dicht bij. We waren erg goed op de vrijdag, er was een vonk. En we verloren misschien een beetje op de zaterdag, maar zondag stonden we in vuur en vlam. Het was een ongelofelijke race."

"Ik zei aan het begin van het jaar al dat we races konden winnen. Veel mensen hadden daar hun twijfels bij, maar feit is dat ik dat gezegd heb. Ik denk dat zij betwijfelden of McLaren races kon winnen. Maar ik had vertrouwen en ik wist diep van binnen dat onze tijd eraan zat te komen. Het team heeft fantastisch werk gedaan, vorig jaar zaten we niet eens in Q2 hier."

Norris vervolgt: "Ik zal genieten van mijn tijd. Het gebeurt maar één keer dat je je eerste race wint en het is leuk om het hier in Miami te doen. Ik hoopte eigenlijk dat het in Silverstone zou gebeuren, maar ik probeer het daar ook te doen", zo sluit hij af.

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"