Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris staat weer met beide benen op de grond: "Dit was te verwachten"

Lando Norris dacht na de kwalificatie openlijk over een aanval op één van de Red Bulls op de zondag. Zo ver kwam het niet voor de Brit. Sterker nog, hij eindigde achter beide Ferrari's. Volgens Norris is dit nou eenmaal de harde realiteit voor McLaren.

Norris race Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris droomde na de kwalificatie openlijk van een aanval op een van de Red Bulls en wilde uiteindelijk op het podium staan in Suzuka. Maar zo ver kwam het echter niet. De McLaren was overduidelijk niet snel genoeg om Max Verstappen en Sergio Perez bij te houden en moest in de eindfase van de wedstrijd ook het hoofd buigen voor beide Ferrari-coureurs.

Volgens Lando Norris is dit een logisch gevolg als je kijkt naar de huidige krachtsverhoudingen. "Dit was eerlijk gezegd te verwachten. Onze snelheid op vrijdag was allesbehalve goed. Die is ook niet zo goed als dat Red Bull op de zaterdag probeerde te laten geloven", vertelt de Brit in gesprek met onder meer RacingNews365. "In het begin ga je extra pushen om de snellere auto's bij te houden en om de Ferrari's achter me te houden. Zij waren ook sneller. Daardoor hebben we de banden meer belast."

Al met al kan Norris wel leven met het feit dat de Ferrari's sneller waren: "Ik denk dat we uiteindelijk zijn geëindigd op de plek waar we horen te staan. Alles onder de tien seconden achter het laatste plekje op het podium, is een prima resultaat voor ons. Dit is gewoon de realiteit."

Twijfels over strategie

Een bijzonder moment was de redelijk vroege tweede stop van Norris, zeker omdat hij op de harde band stond. Volgens het team was die pitstop echter nodig om te verdedigen tegen de Mercedessen. Norris twijfelt of dit de juiste keuze was van het team. "Ik kreeg de opdracht om naar binnen te komen, dus dan doe ik dat. Volgens mij maakten we die keuze om George te blokkeren, wat voor mij niet aanvoelde als de beste keuze", vertelt Norris.

"Daardoor kwamen we tegelijk binnen met Charles (Leclerc, red.), terwijl ik het gevoel had dat ik nog wel een paar rondjes extra had kunnen rijden. In dat geval had ik wel wat meer verschil op kunnen bouwen en net als Carlos (Sainz, red.) meer door het veld kunnen snijden. Maar het was ook moeilijk om hier in te halen. Als je te langzaam bent dan snap ik de keuze, maar met onze snelheid snap ik de keuze niet helemaal."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Gedecideerd over eigen toekomst: "Wolff weet dat ook"