Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris steekt loftrompet op over Verstappen: "Fouten zijn zeldzaam bij Max"

Lando Norris heeft zich de afgelopen weken opgewerkt tot een van de grootste uitdagers van Max Verstappen. Toch denkt de Brit dat het heel lastig gaat worden om dat vol te houden, zeker gezien de vorm van de Nederlander.

Verstappen Norris
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de overwinning van Lando Norris in Miami en zijn daaropvolgende uitstekende resultaten in Imola, Monaco en Canada, wordt de Brit steeds meer gezien als dé man die Max Verstappen moet gaan uitdagen in de Formule 1. Toch wil de Brit daar zelf nog niets van weten. Sterker nog, hij steekt de loftrompet over zijn 'rivaal' van Red Bull.

Volgens Norris was de Grand Prix van Canada namelijk hét voorbeeld van de huidige dominante periode van Verstappen in de Formule 1, zo vertelt hij tegenover de media waaronder RacingNews365: "De afgelopen drie, vier jaar konden Max en zijn team steeds wegkomen met kleine foutjes en alsnog simpel winnen. Afgelopen race in Montréal bijvoorbeeld. Hij had daar eigenlijk niet moeten winnen, maar hij was het meest constant in de race en ook als team maakten zij de minste fouten. En dan zie je dat zij boven komen drijven."

Norris steekt in het geval van de race in Canada ook de hand in eigen boezem. Volgens de Brit hebben hij, McLaren én George Russell de overwinning ook weggegooid: "Tijdens de safety car-periode maakten wij de fout door niet binnen te komen, waardoor we de leiding verloren. Daar verloor ik mijn kansen om te vechten voor de overwinning. George was misschien wel de snelste op de baan, maar maakte ook op de cruciale momenten een paar foutjes. Dat doen overigens alle coureurs, ook Max. Dus als je zo kijkt, had Max eigenlijk niet moeten winnen, maar dat doet hij wel. Dat geeft wel aan dat, zelfs als hij niet de beste auto heeft, hij nog steeds laat zien waar hij toe in staat is."

Bedreiging in het WK

De iets matigere prestaties van Red Bull zorgt ervoor dat men begint te twijfelen aan de dominantie van het team uit Milton Keynes. Toch vindt Norris dat je Red Bull nooit mag uitvlakken: "Zij zijn een erg goed team en maken vrijwel altijd, zelfs als ze aan de leiding rijden, de juiste keuzes. Dus ook als ze het rustiger aan kunnen doen, blijven ze het goed doen. Het lijkt wel alsof dat normaal is geworden voor Red Bull. Maar de zaken zijn veranderd."

"In de laatste race hadden wij twee seconden om de keuze te maken, gaan we naar binnen of niet. In het geval van Max, hij had 15, 20 seconden om te beslissen. En dan kon hij ook in overweging nemen wat wij deden. Dus ik denk dat je Red Bull nooit uit mag vlakken. Ook niet omdat ze het makkelijk hebben gehad de afgelopen jaren. Ik denk dat ze het altijd goed hebben gedaan en dat ze de lat hoog hebben gelegd."

Maar toch blijft dit jaar de concurrentie voorlopig vrij dicht in de buurt van Verstappen in de WK-stand. Logisch dus dat Norris de vraag krijgt of hij een bedreiging kan zijn in de strijd om het wereldkampioenschap. Volgens Norris ligt dat vooral aan de snelheid van de andere teams: "Ik denk dat dat zwaar gaat zijn. Maar er liggen waarschijnlijk meer kansen en mogelijkheden, zeker nu Mercedes zich vooraan het veld gaat melden."

"We krijgen dan namelijk meer verdeling van de punten, waardoor Max bij een slecht weekend eerder terug kan vallen naar plek 5, 6, in plaats van plek 3 zoals dat eerste het geval was. En wanneer je dan de persoon bent die wint, loop je meteen veel punten in. Het is tegenwoordig een zeldzaamheid dat Max fouten maakt of een slecht weekend heeft, maar met deze nieuwe druk weet je nooit hoe dat zich ontwikkelt. Wanneer er druk op zit, worden fouten makkelijker gemaakt. Zoals je hebt kunnen zien, zitten er wat meer ups en downs in dan in andere jaren, dus we moeten daar boven op springen en proberen degene te zijn die ervoor komt," zo sluit een strijdlustige Norris af. 

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Hongarije 2024