Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris teleurgesteld in zichzelf: "Daar gooide ik de overwinning weg"

Lando Norris was de snelste man op de baan in Barcelona, maar moest toch zijn meerdere erkennen in Max Verstappen. De Brit is niet blij na afloop van de race, die hij naar eigen zeggen had moeten winnen.

Norris Spain podium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een spannende race in Spanje, maar uiteindelijk wist Lando Norris Max Verstappen niet te verslaan. De polesitter is daar vanzelfsprekend niet blij mee, want hij was een groot deel van de race de snelste man.

"Ik had de race moeten winnen. Ik had een slechte start, zo simpel is het. De auto was ongelofelijk tijdens de race en ik denk dat we zeker de snelste waren. Ik heb het in het begin verloren. Ik ben dus teleurgesteld. Er waren een hoop positieve punten, één negatief punt en dat verpestte alles een beetje. Ik weet dat ik daar de volgende keer aan moet werken. Afgezien van dat zijn het goede punten. Dank aan het team, want de auto was geweldig", zo reageert Norris gelijk na de finish.

Dan gaat de Brit terug naar de start. "Ik moet terugkijken wat er gebeurde. Ik weet niet wat ik verkeerd deed. Ik verloor slechts een klein beetje ten opzichte van Max, het was niet zo dat hij er helemaal langszij was. Het was meer dat George Russell aan de buitenkant zat en me voorbij reed. Max en Red Bull hebben het goed gedaan en de klus geklaard, maar het is jammer dat we de race hebben verloren. Het is dus een beetje frustrerend, maar we gaan naar de volgende race toe."

Volgend weekend staat alweer de race in Oostenrijk op het programma en de week erna Silverstone. Hoe kijkt Norris naar die races? "Oostenrijk en Silverstone zijn twee van mijn favoriete circuits qua performance en waar ik goed heb gepresteerd, dat is opwindend. We staan er goed voor en we doen het goed. We hoeven alleen maar een paar kleine dingen beter te doen en dan sta ik aan de top", zo sluit Norris af.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership