Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris test namens McLaren in Barcelona, De Vries niet in actie

McLaren-beschermeling Lando Norris mag tijdens de testdagen in Barcelona op beide dagen in de MCL33 stappen. Eén dag test hij banden in dienst van Pirelli, de andere dag test hij gewoon voor McLaren. Formule 2-concurrent en McLaren-junior Nyck de Vries komt in de testschema's van McLaren voorlopig niet voor.

Lando Norris mag twee dagen in Barcelona gaan testen voor het team van McLaren. De renstal uit Woking heeft bekend gemaakt dat hij naast Vandoorne plaatsneemt in de MCL33 tijdens de testdagen in Barcelona. De in-season test valt samen met de bandentest die McLaren voor Pirelli zal uitvoeren. Om die reden mag McLaren twee auto's op de baan brengen. Op de eerste dag zal Norris zich daar mee bezig houden, waarna hij op de tweede testdag 'gewoon' in dienst van McLaren rijdt. Op die dag neemt Oliver Turvey de taken voor Pirelli over. Stoffel Vandoorne neemt de eerste testdag namens McLaren voor zijn rekening.

Lando Norris wordt gezien als een van de grootste talenten in de autosport. De jonge Brit won vorig jaar het Formule 3 kampioenschap en na vier races is hij ook lijstaanvoerder in de Formule 2. Hij staat momenteel onder contract bij McLaren, maar er is ook interesse van andere renstallen. Wanneer Alonso vertrekt bij het team uit Woking lijkt het gevecht om het McLaren-stoeltje te gaan tussen Norris en de Nederlander Nyck de Vries. Laatstgenoemde wordt ondanks zijn connecties met McLaren nog niet genoemd als het gaat om gepland testwerk.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi