Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris uit kritiek op Verstappen na incidenten: "Geen zuivere manier van racen"

Lando Norris pakte de tweede plats in de GP van Mexico. De McLaren-coureur was echter ook betrokken bij het gevecht met Max Verstappen, waar de Nederlander twee straffen voor kreeg. Hoe kijkt de Brit daarnaar?

Verstappen Norris race Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris was een van de hoofdrolspelers van de Grand Prix van Mexico. De McLaren-coureur finishte op de tweede positie, maar vooral het gevecht met Max Verstappen was veelbesproken. De Nederlander kreeg voor twee incidenten in totaal twintig seconden straf. Hoe kijkt Norris terug op dat gevecht?

"Ik wist wat ik kon verwachten. Ik wilde zoiets niet verwachten, want ik heb veel respect voor Max als coureur, maar ik was er klaar voor om zoiets te verwachten. En dit is naar mijn mening niet echt een zuivere manier van racen. Maar ik vermeed het en het was een goede race", zo vertelt Norris na afloop van de race.

En hoe kijkt hij naar de titelstrijd met Verstappen? "Ik houd gewoon mijn hoofd naar beneden. Ik doe mijn best en we doen het erg goed als team. Ik denk dat we op het einde van de race waarschijnlijk de snelste waren, maar ik zal mijn hoofd naar beneden houden. Dat is alles wat ik nu kan doen. Om de focus op onszelf te houden, we blijven pushen."

Hoe kijkt de McLaren-coureur in het algemeen naar de race? "Het was een erg lastige race. De eerste paar ronden gin het er vooral om, om te proberen om in de race te blijven en crashes te vermijden. Maar Carlos reed een erg goede race. De felicitateis aan Carlos en Ferrari. Ze waren erg snel", zo sluit Norris af.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko velt duidelijk oordeel over straffen Verstappen