Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris verbaasd door Hamilton: "Daar veroverde ik de podiumplaats"

McLaren lijkt de weg (terug) naar de top gevonden te hebben. Na een fantastisch weekend in Silverstone, nam het Britse team ook in Hongarije een beker mee naar huis. Lando Norris was wederom de gelukkige: hij reed in zijn MCL60 naar de tweede plaats. Het ging echter niet van een leien dakje voor de McLaren-coureur, zo vertelt hij.

Tijdens de persconferentie na de race legt Lando Norris uit dat zijn zijn baanpositie bij het ingaan van de eerste bocht zijn hersens liet kraken. "Ik denk dat ik een aardige start had. Ik ging met Max en Lewis mee, maar kon niet naar rechts. Doordat ik een flinke slipstream had, kwam ik ongeveer halverwege naast Lewis terecht." Maar juist die plaats betekent dat het 'erop of eronder was', vertelt Norris. "Het was lastig om te weten wat ik moest doen. Had ik vroeg geremd, dan was het makkelijk voor degenen om mij heen om mij aan de binnenkant in te halen. Ik besloot om gewoon te remmen waar ik wilde remmen. Maar steeds als ik probeerde in te sturen, probeerde Lewis dat ook en werd ik gepakt."

"Die inhaalactie leverde mij een podiumplaats op"

Bij bocht twee trok Norris echter aan het langste eind. "Lewis bleef lang voor, maar het lukte me om aan te haken aan de buitenkant. Ik was een beetje verrast, want ik dacht dat hij zijn bolide wel wat meer naar buiten zou laten lopen. Het was erg close. Ik weet zeker dat hij het nog probeerde (de positie te behouden, red), maar je blokkeert heel makkelijk een wiel in bocht twee. Ik paste daarom bewust voor het ingaan van de bocht de rembalans wat aan zodat ik wat meer aan kon vallen. Dat werkte", aldus de McLaren-coureur. Volgens Norris was zijn actie in de openingsronde hét moment dat hij de tweede plaats binnensleepte. "Als ik Lewis daar niet had ingehaald, denk ik niet dat ik er überhaupt voorbij was gekomen. Mercedes' snelheid was erg sterk, maar hun race niet zo. Die inhaalactie heeft mij een podiumplaats opgeleverd." Check hieronder nog eens de start. Het artikel gaat daaronder weer verder.

McLaren vs Mercedes?

Op de vraag of McLaren in Hongarije de op één na snelste auto had, antwoordt Norris: "Dat is lastig te zeggen. Ik denk dat wij en Mercedes aardig gelijk op gaan. Op het gebied van bandenslijtage is Mercedes veel beter dan wij. Dat zijn ze altijd al geweest. Als je kijkt naar de kwalificatie was Mercedes met Lewis een stuk sneller dan wij. Dus mijn antwoord op de vraag is nee. Als ik Lewis niet had ingehaald in bocht twee, denk ik dat hij ons verslagen zou hebben. Waarschijnlijk had ik dan niet eens op het podium gestaan."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"