Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lando Norris

Norris verhuist voor het geld naar Monaco: "Iedereen in mijn positie zou hetzelfde doen"

Lando Norris gaat verhuizen naar Monaco. De McLaren-coureur verruilt het druilerige Engelse weer voor zon aan de Côte d'Azur en heeft onthuld waarom hij deze stap maakt.

Norris Qatar
Interview
Naar nieuwsoverzicht © rn365/michaelpotts

Monaco is het paradijs der rijken waar menig Formule 1-coureur zijn dagelijks leven doorbrengt. Naast onder meer Lewis Hamilton, Max Verstappen, Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas zal Lando Norris zich binnenkort ook in het prinsdom vestigen. De Brit vertrekt uit zijn thuisland en betrekt eind januari een appartement in Monte Carlo.

"Het is niet iets waar ik al heel lang over nadenk. Ik was ook heel gelukkig op de plek (in de buurt van de fabriek van McLaren in Woking, red.) waar ik de laatste twee jaar woonde", vertelt Norris tegen RacingNews365 in een interview met een select gezelschap journalisten.

"De laatste twee jaar is het goed geweest om in de buurt van McLaren te zijn, zodat ik makkelijk naar binnen kon lopen en ga zo maar door. Maar nu is het punt aangebroken waarop het voor mijn toekomst gunstiger is om naar Monaco te verhuizen."

Belastingparadijs voor de allerrijksten

Behalve het aangename Middellandse Zeeklimaat is Monaco ook een belastingparadijs voor de allerrijksten der aarde. Het stadstaatje heft geen inkomstenbelasting van zijn inwoners en dat betekent dat je er lucratief kunt sparen. Dit is ook de reden dat Norris verhuist naar Monte Carlo en dat steekt hij niet onder stoelen of banken.

"De redenen hiervoor liggen zeer voor de hand en ik heb de reden waarom ook uitgelegd", vertelt de 22-jarige coureur. Volgens de McLaren-man is het tijd om aan zijn toekomst te denken. "Er zijn waarschijnlijk coureurs in het paddock die in de F1 komen en dan een aantal beslissingen nemen omdat ze verwachten dat hun carrière in de sport tien jaar zal duren."

"Maar het zou zo ook maar één jaar of twee jaar kunnen duren. Dat kan levensveranderend zijn, zowel als je 20, 30 of 40 jaar oud bent. Iemand anders die zich in mijn positie zou bevinden, zou waarschijnlijk iets heel vergelijkbaars doen", verwacht Norris.

Ook interessant:

Video: Dit zijn de 5 duurste Formule 1-bolides ooit!

Benieuwd naar de duurste Formule 1-bolides die ooit bij een veilig zijn verkocht? En natuurlijk naar de enorme prijzen die hieraan zitten gebonden? Check dan de video hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten