Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris verklaart opvallend Verstappen-standpunt: "Ben niet bang voor Max"

Lando Norris wil het maar al te graag tegen Max Verstappen opnemen, maar wel als McLaren-coureur. In Red Bull-materiaal wil hij de strijd niet aangaan. Hij legt uit waarom.

Verstappen Norris Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Lando Norris zal nog jarenlang uitkomen voor McLaren, nadat eerder deze week het nieuws naar buiten kwam over een contractverlenging. Samen met het team uit Woking gaat hij in 2026 het nieuwe F1-tijdperk in en de komende jaren hoopt hij op succesjes, alvorens hij in 2026 een gooi naar de wereldtitel wil doen. Dan zal hij de strijd aan moeten gaan met Max Verstappen, die nog tot en met in ieder geval 2028 een Red Bull-contract heeft.

De invulling van het tweede Red Bull-zitje na 2024 is nog steeds niet bekend, maar toch liet Norris zich niet verleiden door het stoeltje naast Verstappen. Wel geeft hij toe dat er gesprekken waren met andere teams, maar verder dan verkennende gesprekken kwam het niet. "Er zijn zo nu en dan altijd discussies. Ik ga niet liegen en zeggen dat het niet zo was. Je praat met mensen, wat kunnen zij je bieden, maar verder dan dat is het niet gekomen", verklaart hij bij Sky Sports.

Toch besloot Norris zijn contract, dat pas eind 2025 af zou lopen, nu al te verlengen. "In de media verschijnen er altijd verhalen, maar dat is niet leuk voor de mensen die hier werken. Als je iemand bent die onderdelen maakt voor mijn auto, dan is het niet leuk om te lezen dat ik misschien naar een ander team vertrek. Voor het team wilden we die geruchten dan ook snel de kop in drukken."

Norris is voor niemand bang

Gevraagd naar het Red Bull-zitje naast Verstappen en of hij bang is om aan de zijde van de drievoudig F1-kampioen te rijden, zegt Norris dat dat niet het geval is. Het leek hem echter geen slimme keuze om het bij Red Bull op te nemen tegen de Nederlander.

"Het antwoord op die vraag is niet zo simpel als ja of nee. Het is een langere discussie. Is Max een van de beste coureurs aller tijden? Absoluut, dat heeft hij al meer dan genoeg bewezen. Hij zit bij een team waar hij zich heel comfortabel voelt en waar er veel om hem heen is gebouwd."

Mede daarom leek het Norris niet verstandig om naar Red Bull te verkassen. "Voor iedereen, zelfs voor de Max van een paar jaar geleden, is het extreem lastig om het op te nemen tegen de Max van nu. Het is dus niet een kwestie van 'ben je bang of niet', want ik zal nooit bang zien om het tegen wie dan ook op te nemen."

"Als je bij een nieuw team komt, bevind je je dan in de positie om meteen iedereen uit te dagen? Voel je je daar comfortabel genoeg voor? Het antwoord op die vragen is denk ik 'nee', voor elke coureur. Het duurt even voordat je je hebt aangepast en je je thuis voelt in een nieuwe omgeving."

En dus zal het Verstappen in een Red Bull vs. Norris in een McLaren worden. De Brit kan niet wachten. "Als je het dan op moet nemen tegen de beste coureur ter wereld, dan is een overstap niet de slimste keuze om te maken. Ik zou echter heel graag tegen Max willen racen en ik heb genoten van de paar battles die we al hebben gehad en ik kijk enorm uit naar de battles die we dit jaar gaan hebben."

Met McLaren op zoek naar succes

Nadat McLaren vorig jaar een indrukwekkende wederopstanding maakte, wil Norris met hen op jacht naar succes. "Als je ziet waar we aan het einde van het jaar stonden in de strijd met de beste auto in de geschiedenis van de Formule 1", zo doelt hij op de RB19 van Max Verstappen. "Dan is dat heel indrukwekkend. We wisten aan het begin van het seizoen namelijk zelden punten te scoren, maar aan het einde van de rit waren we het team dat het dichtste bij de beste auto ooit zat."

"Dat zegt genoeg. McLaren kan de strijd met Red Bull aangaan. Ik wil mijn eigen hoofdstuk schrijven bij McLaren. Ik wil het team erbovenop helpen en deel uitmaken van dat avontuur. Natuurlijk vraag je je wel eens af wat je op een andere plek kan bereiken, maar ik zit hier goed in mijn vel en om een wereldtitel te pakken is dat nodig. Als je switcht naar een ander team, dan duurt het denk ik even voordat je zoiets vindt", zo sluit hij af.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko hangt Red Bull-toekomst op aan Verstappen na dreigende schorsing