Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Norris verklaart 'verbale sneer' naar Verstappen

Lando Norris baarde opzien door 'simply lovely' te roepen na zijn dominante zege in Zandvoort. Het werd als verbale sneer aan het adres van Max Verstappen opgevat, maar volgens Norris valt dat allemaal wel mee.

Norris Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de dominante zege van Lando Norris in Zandvoort ging het veel over zijn bericht op de radio. De McLaren-coureur nam de woorden 'simply lovely, huh' in de mond en leek zo een verbale sneer uit te delen aan Max Verstappen, die de term vaak gebruikt na een goede prestatie. Alleen ligt het volgens Norris allemaal wel wat genuanceerder.

"Max heeft veel races gewonnen en veel gezegd", vertelt Norris tegenover Sky Sports. "Ik bereid me er niet op voor, dus het voelde gewoon als de makkelijkste weg. Het betekent niets voor me. Ik probeer geen statement te maken. Ik wil winnen en ga dan weer naar huis. Het gaat me niet om een statement en dat ik dit allemaal per se wil doen. Het schoot me gewoon te binnen en ik dacht: ik zeg het gewoon."

Norris deed het meer als grapje. "Het is iets leuks en ik bedenk het niet. Ik probeer niet te graven, zoals veel mensen willen doen. Ze proberen er een headline uit te halen. Het was meer iets grappigs om te doen en ik heb natuurlijk veel respect voor Max. Dus ik heb één van zijn vele overwinningen gestolen."

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na machteloze race Verstappen in Bakoe