Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris verwijst claims over McLaren naar de prullenbak: "Alles moet perfect zijn"

Lando Norris kon zichzelf wel voor zijn kop slaan na de Grand Prix van Spanje. De Brit was van mening dat hij had moeten winnen, maar is het er niet mee eens dat hij nu een snellere auto heeft dan Red Bull.

Verstappen Norris Qualifying Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De afgelopen weken is een van de grootste vragen binnen de Formule 1 wie momenteel de snelste auto heeft. Is het McLaren of Red Bull? Tijdens de Grand Prix van Spanje leek het er op dat McLaren sneller was, maar Lando Norris is het daar niet mee eens.

"Ik denk niet dat wij een veel snellere auto hebben dan Red Bull," zo vertelt Norris tegenover onder meer RacingNews365. "Ik zag er vaker wél dan niet sneller uit dan Max, vanwege mijn langere stints. En voor mensen die het niet weten: het lijkt misschien nergens op, maar ik reed in de eerste stint zes ronden langer door en in de tweede stint vier. Dat is in Barcelona behoorlijk extreem voor het verschil in rondetijd."

"Ik denk dat we een goede strategie hadden. We leken zoveel sneller en ik hengelde Max binnen. En vanaf het moment dat ik voorbij George kwam, pakte ik tijd op Max. Maar ik heb hem niet verslagen. Ik was erg blij, maar we moeten aan kleine dingen blijven werken. Als team moeten we het iets beter doen. Maar veel ervan was op het niveau dat het zou moeten zijn."

"We kunnen hierop doorgaan en nog een aantal races winnen. Ik denk zeker dat dat mogelijk is met de manier waarop het team presteert en zoals ik tot nu toe heb gepresteerd. Maar we nemen het op tegen een van de beste coureurs ooit in de Formule 1. En een van de best presterende teams in de Formule 1. En dan kunnen ook nog eens de andere topteams meestrijden. Alles moet dus perfect uitgevoerd worden en afgelopen weekend werd niet alles perfect uitgevoerd. Dat ene puntje dat niet perfect was, heeft ons de zege gekost."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Oostenrijk. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
FIA Stewards vellen oordeel over incident Verstappen