Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris voerde gesprekken met meerdere Formule 1-teams

Lando Norris had voorafgaand aan zijn contractverlenging bij McLaren nog een aantal andere opties. Er waren meerdere gesprekken gaande met andere Formule 1-teams.

Lando Norris geeft toe dat er andere Formule 1-teams geïnteresseerd waren in de diensten van de coureur, alvorens hij een nieuwe megadeal tekende met McLaren . In 2019 maakte hij zijn debuut in de koningsklasse bij de Britse renstal, sindsdien is hij het team altijd trouw gebleven. Nadat hij in 2021 op de zesde plaats eindigde in het coureurskampioenschap, vonden McLaren en Norris het een logische stap om een nieuw contract op te stellen voor de lange termijn. Hierdoor blijft de Brit nog minsten vier jaar voor de renstal rijden. Toch waren er voor de contractverlenging gesprekken gaande met andere Formule 1-teams. "Er waren wat kleine gesprekken, hier en daar", zegt Norris tegen onder meer RacingNews365. "Maar dat was het, het ging allemaal niet te ver. Zodra er een mogelijkheid naar voren kwam, ging ik naar Andres (Seidl, McLaren-teambaas, red.) en hadden we een gesprek over de toekomst enzovoorts." "Kleine dingen met een aantal andere teams waren wel aan de orde, maar niets ging te ver." Welke andere teams geïnteresseerd waren in Norris, wil hij niet zeggen. "Dat kan ik niets over loslaten!", zegt hij lachend. "Je kan het misschien wel een beetje raden, maar dat is alles wat ik erover ga zeggen."

Een duidelijke boodschap van Norrris en McLaren

Het nieuwe, meerjarige contract bij McLaren is volgens Norris een 'duidelijke boodschap' naar de buitenwereld, aangezien er meerdere opties waren voor de jonge Brit. "Natuurlijk ontstaan er nu kansen voor andere coureurs om bepaalde dingen te doen, bijvoorbeeld en overstap naar Red Bull of Mercedes. Wie weet of ik die mogelijkheden had gehad?" "Maar het feit is dat, mocht ik die mogelijkheid hebben gehad, ik nog steeds gekozen had om bij McLaren te blijven. Dat is het goede hieraan. Het feit dat ik heb gekozen om mezelf volledig toe te wijden aan McLaren is een duidelijke boodschap. Dit is waar ik wil zijn en waar ik podiums, overwinningen en kampioenschappen wil bereiken." Norris moet wel toegeven dat hij eerst goed heeft nagedacht voordat hij zijn contractverlenging tekende. "Ik heb alle factoren bekeken, voor mezelf en wat er misschien zou gaan gebeuren in de komende jaren als ik naar de andere coureurs kijk. McLaren was voor mij uiteindelijk de beste optie. Daarom ben ik enorm blij om hier te blijven."

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen