Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lando Norris

Norris: "Voet schoot van het gaspedaal na contact met Perez"

McLaren deed er alles aan om Sergio Perez achter Daniel Ricciardo en Lando Norris te houden tijdens de Grand Prix van Nederland, maar zonder succes. De beide McLaren-coureurs zagen de Red Bull-coureur uiteindelijk aan zich voorbij komen, al kwam dat volgens Norris door een bijzondere reden.

Norris Nederland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Sergio Perez eindigde na een inhaalrace tijdens de Grand Prix van Nederland als achtste en passeerde tijdens zijn inhaalrace ook de beide McLaren-coureurs. Volgens Lando Norris had hij Perez zonder het contact tussen de twee achter zich kunnen houden.

"Bij het uitgaan van de Tarzanbocht kwamen Perez en ik met elkaar in contact. Daardoor bewoog de wagen flink en schoot mijn voet van het gaspedaal. Ik dacht dat ik de controle over de wagen zou verliezen, maar dat bleek gelukkig niet het geval te zijn", zo blikt Norris tegenover onder andere RacingNews365 terug op de inhaalactie van Perez.

"Daarna kreeg ik mijn voet weer terug op het gaspedaal en hoopte ik alleen maar dat de ophanging niet zou zijn afgebroken. Gelukkig was er geen schade en kon ik mijn weg vervolgen, maar toen had ik al wel mijn positie verloren ten opzichte van Sergio."

De twee F1-coureurs kwamen eerder dit seizoen ook al met elkaar in contact tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Toen werd Norris bestraft doordat hij Perez te ver naar buiten duwde, een actie die in het hoofd zat van de Brit toen hij zondag Perez in zijn achteruitkijkspiegels zag komen.

"Ik kan niet constant in mijn spiegels kijken tijdens de Tarzan-bocht, dus daardoor moet je het ook op je gevoel en kunde doen. Natuurlijk ging ik het hem niet makkelijk maken, maar ik liet hem wel genoeg ruimte. Dat moet ik echter nog wel even nakijken op de onboard-beelden."

"Ik gaf hem in mijn ogen ook niet te veel ruimte, maar ik was natuurlijk ook niet van plan om hem van de baan te duwen. De laatste keer dat ik dat deed, kreeg ik een penalty en ik ben niet dom, dus het enige wat ik probeerde was om hem achter me zien te houden."

Ook interessant:

Succesvolle update Verstappen zorgt voor paniek bij Hamilton

Lewis Hamilton moet in de achtervolging op Max Verstappen. Hij was na de GP van Nederland eerlijk: Verstappen was te snel. Kan hij zijn gram halen in Monza? In de nieuwste RN365-podcast blikken Ruud Dimmers en Tom Coronel vooruit op de GP van Italië.
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2021 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten