Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris voorziet 'heel moeilijk' gevecht met goede vriend Verstappen

Max Verstappen en Lando Norris strijden momenteel flink wat gevechten uit in de Formule 1. Maar kun je eigenlijk wel met een goede vriend vechten om een wereldtitel? Lando Norris geeft antwoord in een exclusief interview met RacingNews365.

Verstappen Norris Spain
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

We kennen Max Verstappen en Lando Norris als twee goede vrienden, maar op het circuit zijn de twee steeds vaker rivalen. In de meeste gevallen komt Verstappen nog bovendrijven, maar in Oostenrijk ging het mis tussen de twee kemphanen. Norris probeerde Verstappen via de buitenkant in te halen, maar de twee raakten elkaar. Voor Norris betekende dat het einde van de race, terwijl Verstappen nog op P5 eindigde.

Norris staat inmiddels 78 punten achter Verstappen in de strijd om de wereldtitel, waardoor hij de naaste belager is van Verstappen. Zou dat dan ook invloed kunnen hebben op zijn vriendschap met de Nederlander? Want kun je vechten om een Formule 1-titel met een goede vriend? "Ik weet het niet. Eerlijk gezegd denk ik niet dat ik deze vraag kan beantwoorden. Ik zit pas net in deze situatie. Er zijn dingen die je leert als je het meemaakt. Het is net zoals in Hongarije en nu vecht ik om het wereldkampioenschap. Welke vragen moet ik mezelf stellen?", aldus Norris in een exclusief gesprek met RacingNews365.

"Je wil je zo goed als mogelijk voorbereiden op bepaalde situaties, en als je voorbereid bent, is er altijd zoiets van: 'oh, nu zit ik in deze situatie'. En als je in de auto zit, is het heel anders dan wanneer je simpelweg denkt: 'Als ik in de auto zit, wat moet ik dan denken? Of ga ik daar aan denken?'. Je kunt je gedeeltelijk voorbereiden, maar de emotie en de adrenaline kun je gewoon niet nabootsen. Om dan te zeggen: 'Ja, daar zal ik aan denken en ik moet hieraan denken.'"

'Hoop dat het kan'

Norris is daarbij nog steeds van plan om buiten de paddock tijd door te brengen met Verstappen en bijvoorbeeld Carlos Sainz. "Het is een situatie die ik niet ken en die ik nog niet eerder heb meegemaakt. Maar ik denk dat het heel moeilijk zou zijn", zo vervolgt Norris zijn verhaal over het gevecht met een vriend om de titel. "Maar ik hoop dat het nog steeds kan, want hoe graag ik ook wil winnen, het feit dat ik goed bevriend ben met Max heeft niets veranderd aan wat er in Oostenrijk is gebeurd", zo haalt Norris het incident op de Red Bull Ring aan.

"Ik probeerde verschillende inhaalacties, maar dat ging niet volgens plan. Uiteindelijk crashten we. Niets van dit alles was zo, omdat ik toegeeflijker of minder toegeeflijk was, omdat we twee weken daarvoor padel speelden. Dat is allemaal niet veranderd. Mensen praten er dus graag over en gebruiken het als onderwerp. Ze denken dat ze antwoorden weten, alleen maar omdat ze geprobeerd hebben om naar de geschiedenis te kijken. Hoeveel respect ik ook heb voor de gegevens uit het verleden, het kan me niets schelen. Ik ben mezelf en ben dus anders", aldus Norris.

"En ik wil genieten van mijn tijd, in de paddock en daarbuiten. En als dat is met Max of Carlos waarmee ik golf speel, dat is dan maar zo. Het is absoluut niet relevant. Maar dat eerdere kampioenen het tegenovergestelde waren, daar ben ik heel blij om. Zij deden hun ding, ik doe mijn ding. Zolang ik gelukkig ben met mezelf en mijn leven, is dat wat telt."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull