Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris voorziet 'lastige' zaterdag voor McLaren: "Maar we strijden wel mee"

Lando Norris kende een aardige vrijdag in Monaco. Hij werd vierde in de eerste vrije training, gevolgd door een vijfde in de tweede sessie. Norris blikt vooruit op de zaterdag en denkt mee te kunnen strijden om poleposition.

Norris FP2 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris kende een prima vrijdag in Monaco. De winnaar van de Grand Prix van Miami kwam als een van de favorieten naar het prinsdom, maar moet voorlopig wel een aantal andere voor zich dulden.

Toch is de Brit redelijk tevreden met de snelheid van de McLaren, zo vertelt hij tegenover F1TV: "Ik denk dat we niet heel slecht gingen. Het is altijd erg lastig op deze baan, maar ik ben wel blij dat we hier weer zijn, omdat het altijd lekker chaotisch en moeilijk is."

"Al met al was het een prima eerste dag," zo vervolgt Norris. "We komen nog wel wat snelheid te kort tenopzichte van Charles (Leclerc) en de Ferrari. Ook de Mercedes ziet er erg snel uit. Het zit sowieso heel dicht bij elkaar, omdat de baan zo smal en abnormaal is, maar we zitten erbij. We hebben nog wel wat te vinden, maar we strijden wel mee."

Toch moet McLaren volgens Norris nog wel opzoek naar een belangrijk onderdeel om echt het gevecht met Ferrari aan te gaan: "Het zijn een aantal zaken, maar wat je hier vooral nodig hebt is grip in de bochten met lage snelheid. We moeten dus een goede balans zien te vinden en ook de hobbels beter aanvallen. Met de softs wordt dat al beter, maar die bouwen snel af. Het is dus lastig, maar we hebben een aantal dingen geprobeerd die we hopelijk vanavond begrijpen en kunnen toepassen."

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap